BiH

Rezultati upisa u srednje škole u petak

Objavljeno: 2. 7. 2015 u 19:33h

Rezultati upisa u prvom dijelu julskog upisnog roka u srednjim školama u RS biće poznati u petak.

U junskom upisnom roku, koji je održan u dva termina, u Banjaluci je najveće interesovanje vladalo za Medicinsku školu, Gimnaziju, Ekonomsku, Elektrotehničku i Tehničku školu, pa ove obrazovne ustanove nisu imale potrebu za raspisivanjem julskog roka.

“Imamo još dva mjesta u cvjećarima i nekoliko u mesarima, a ako nam na socijalni rok dođe neko ko želi da ide u neki smjer koji je popunjen, nećemo ga odbiti”, rekao je Edi Haneš, direktor banjalučke Poljoprivredne škole.

U Srednjoškolskom centru “Ivo Andrić” iz Prnjavora kažu da imaju još nekoliko mjesta za upisni rok koji će biti održan od 6. do 9. jula.

“Ostalo nam je još nešto slobodnih mjesta u poslovnim sekretarima i mašinskim tehničarima za kompjutersko konstruisanje. Imali smo u planu da upišemo 12 odjeljenja, ali zasad imamo 10 formiranih, s tim da postoji mogućnost da još jedno formiramo u avgustu, nakon popravnog”, rekao je Dragoslav Ninković, direktor Centra.

Na području Bijeljine za drugi julski rok ostalo je devet mjesta u Poljoprivrednoj i Medicinskoj školi, Srednjoj stručnoj školi 19, te 20 mjesta u SSŠ “Janja” u Janji.

“Srednja tehnička škola (STŠ) ‘Mihajlo Pupin’ ima 30 odbijenih učenika, koji će vjerovatno biti upisani tamo gdje nedostaje, a proširenja će najvjerovatnije biti u Tehničkoj i Gimnaziji ‘Filip Višnjić'”, izjavio je Radenko Todorović, direktor STŠ “Mihajlo Pupin” i predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Semberije.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS će nakon 17. jula imati podatke o realizaciji upisa u srednje škole.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/rezultati-upisa-u-srednje-skole-u-petak/||claudebot