BiH

Oduzet nezakonito prodavani duvan

Objavljeno: 20. 6. 2015 u 13:36h

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH u Regionalnom centru Tuzla, u dvije odvojene akcije, privremeno su oduzeli 280 kilograma duvana koji je nezakonito prometovan na tržištu BiH.

Iz UIO BiH saopšteno je da je, uz podršku policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, prilikom redovne kontrole saobraćaja, nakon zaustavljanja putničkog automobila na području opštine Šamac, pronađeno i oduzeto 80 kilograma sitno sjeckanog duvana koji nije bio obilježen akciznim markicama.

U drugoj akciji, uz pomoć policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona, na području Gradačca pronađeno je i privremeno oduzeto 200 kilograma sitno sjeckanog duvana.

Protiv lica od kojeg je privremeno oduzet duvan koji je nezakonito prodavan na tržištu BiH biće podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH, a protiv lica u čijem je automobilu pronađen duvan biće pokrenut prekršajni postupak.

Iz UIO podsjećaju da su ove godine intenzivirali istražne radnje kada je riječ o nezakonitom stavljanju u promet duvana i duvanskih proizvoda, što je rezultiralo desetinama akcija širom BiH u kojima je pronađeno i oduzeto više od 1.300 kilograma duvana koji je nezakonito prodavan na tržištu BiH.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/oduzet-nezakonito-prodavani-duvan/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot