BiH

Na rate ljetuju i bogati

Objavljeno: 2. 6. 2015 u 13:58h

Ljetovanje na rate sve je popularnije među stanovnicima Srpske, a plaćanju aranžmana na odgođeno pribjegavaju i turisti sa dubljim džepom.

Vrijeme ekonomske krize mnoge je primoralo da na odmor putuju na kredit. Turističke agencije prilagodile su se tom trendu i svake sezone proširuju ponudu destinacijama koje je moguće posjetiti uz višemjesečno otplaćivanje. Procedura za odmor na kredit je jednostavna i plaćanje na rate je omogućeno gotovo svima.

“Ljudi masovno traže aranžmane koje mogu plaćati u ratama. Odgođeno plaćanje žele i za boravak u jeftinijim, ali i u ekskluzivnim mjestima, gdje odmor košta i po nekoliko hiljada maraka”, rekli su u banjalučkoj turističkoj agenciji “Sebastijan”.

Ova agencija nudi odgođeno plaćanje na maksimalno 12 mjeseci.

“Nastojimo da što više izađemo u susret klijentima. Obično se kombinuje da se sve rate za odmor isplate do polaska, ali moguće je i da se otplaćuju nakon putovanja”, kažu u agenciji “Sebastijan”.

Slična situacija je i u ostalim turističkim agencijama u kojima kažu da su na rate prodali najviše aranžmana za Grčku i Tursku.

“Imamo mnogo klijenata koji žele da sklope ugovore na osnovu kojih će aranžman platiti u nekoliko rata. Najčešće su to četiri mjesečne rate, koje treba da budu isplaćene prije polaska”, kazali su u turističkoj agenciji “Vuković” u Prijedoru.

I u turističkim agencijama u Bijeljini vlada pomama za ljetovanjima i zimovanjima na rate.

“Svake godine sve je više onih koju idu na odmor na rate. Rijetki su oni koji ljetovanje uplate u kešu”, kažu u jednoj bijeljinskoj turističkoj agenciji.

Savjeti za jeftinije ljetovanje

– Uplatiti aranžman u ranom bukingu kada su u ponudi popusti

– Ako uz smještaj piše da je obezbijeđen parking treba se raspitati da li se plaća, jer se često dodatno naplaćuje kao i klima-uređaj

– Prije odlaska na put treba provjeriti cijene hrane i pića

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/na-rate-ljetuju-i-bogati/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])