BiH

Prijedor: Odobreno 250 jednokratnih pomoći učenicima i studentima

Objavljeno: 1. 6. 2015 u 20:39h

Iz budžeta grada Prijedora učenicima i studentima biće dodijeljeno 250 jednokratnih pomoći u iznosima od po 300 KM za studente, a po 150 KM za učenike.

Na javni poziv za dodjelu jednokratne pomoći stiglo je 560 prijava, a korisnici pomoći odabrani su na osnovu bodovne liste.

Po Odluci o utvrđivanju kriterijuma za dodjelu jednokratne materijalne pomoći boduje se ako je prihod po članu domaćinstva manji od 150 KM, ako je u pitanju dijete samohranog roditelja, ako je učenik ili student korisnik socijalne pomoći, ako u porodici postoji veći broj učenika ili studenata i ako u porodici postoji teža bolest.

Za jednokratnu pomoć učenicima i studentima iz budžeta grada Prijedora za 2015. godinu predviđeno je 80.000 KM ili dvostruko više nego lani, a za stipendije učenicima i studentima 350.000 KM ili za 50.000 KM više nego lani.

Spisak učenika i studenata koji su ostvarili pravo za jednokratnu pomoć nalazi se na zvaničnoj internet stranici grada www.prijedorgrad.org.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/prijedor-odobreno-250-jednokratnih-pomoci-ucenicima-i-studentima/||claudebot