BiH

Mutikaša poznanika ubio zbog duga

Objavljeno: 28. 5. 2015 u 20:18h

Dragoljub Vasilić (77), zvani Mutikaša, iz Brčkog hladnokrvno je u srijedu u Lončarima hicima iz pištolja ubio Ristu Ristića (49) iz Donjeg Žabara.

Ubistvo se desilo oko 16 časova ispred restorana “Odmor”, a prema nezvaničnim saznanjima motiv su novčani dugovi koje je Ristić imao prema Vasiliću.

Prema izjavama očevidaca koji su u srijedu bili u restoranu, sve se desilo u roku od jedan minut.

“Njih dvojicu je dovezao jedan čovjek  automobilom i ostavio ispred restorana. Tu su se odmah posvađali, nakon čega je Vasilić izvadio pištolj i počeo da puca u Ristića. Kad je ispalio nekoliko metaka u njega, sjeo je u drugi auto i otišao. Kasnije sam čuo kako je otišao u Policijsku stanicu, predao pištolj i sve priznao”, kazao nam je jedan od očevidaca, koji nije želio da mu navodimo ime.

Kako smo uspjeli saznati, njih dvojicu je pred restoran dovezao vlasnik jedne kafane u Pelagićevu, a koji nije mogao više da sluša njihovu prepirku u njegovom lokalu.

“Ponudio se da ih odveze bilo gdje, samo da ih se riješi, a oni su mu rekli da stane ispred restorana. Nije odmakao ni kilometar a ubistvo se desilo”, kazao nam je naš izvor blizak policiji.

Inače, ubrzo nakon pucnjave Ristić je prebačen u bolnicu u Brčkom, ali je nakon nekoliko sati preminuo od posljedica teškog ranjavanja.

Naš izvor nam je ispričao kako je Vasilić jednim metkom žrtvu pogodio u glavu, drugim u stomak, a trećim u grudi, pa je imao minimalne šanse da preživi.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj su kratko saopštili kako će D.V. nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o krivičnom djelu ubistva biti predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Doboju.

Ovo je, inače, od proteklog vikenda šesto ubistvo koje se dogodilo na području BiH.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/mutikasa-poznanika-ubio-zbog-duga/||claudebot