BiH

Čelinac: S bombom dolazio dva dana na nastavu

Objavljeno: 28. 5. 2015 u 09:27h

Šesnaestogodišnji učenik Srednje škole “Ivo Andrić” u Čelincu je uhapšen jer je dva dana donosio ručnu bombu u školu i pokazivao je učenicima.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka su rekli da je policiji u Čelincu u utorak oko 11 časova prijavljeno da se u prostorijama Srednje škole nalazi bomba.

“Policija je odmah izašla na teren i utvrdila da je učenik pomenute škole donio ručnu bombu M-57, koja je potom pronađena u dvorištu škole. “Kašikaru” je uklonio radnik Civilne zaštite Čelinac”, pojasnila je portparol CJB Banjaluka.

O ovom događaju obaviješten je tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Direktor Srednje škole “Ivo Andrić” Milivoje Pavlović je rekao da ga je jedan od profesora u utorak obavijestio da je jedan đak donio bombu u učionicu.

“Odmah sam pozvao policiju, koja je stigla za tri minuta i ispitala učenika, a zatim je iza škole pronađena i uklonjena bomba. Sve je urađeno u skladu sa propisima, a obaviješteni su i njegovi staratelji. Kada dobijemo policijski zapisnik onda će nastavničko vijeće utvrditi da li će i na koji način kazniti ovog učenika”, pojasnio je Popović.

Prema njegovim riječima, učenik nije bio u svađi sa bilo kim i nije imao namjeru da nekog povrijedi bombom. Prema nezvaničnim informacijama, učenik je u ponedjeljak donio bombu u školu i na času je pokazivao drugarima iz školske klupe.

“Nekoliko puta je vadio osigurač iz bombe i zatim ga ponovo vraćao. Kada je čuo da ga direktor zove u kancelariju, on je pretpostavio o čemu je riječ i bombu je izbacio kroz prozor. Na sreću, ona se nije aktivirala. Tokom razgovora sa direktorom i policijom on je više puta negirao da je donio bombu, a potom je sve priznao”, rekao je izvor.

Ispričao je da je “kašikaru” pronašao na smetljištu kraj jednog kontejnera. Izvor je pojasnio da su ovom maloljetniku roditelji razvedeni, da mu majka živi u Bihaću sa drugom porodicom, a da mu otac radi u Rusiji.

“On već nekoliko mjeseci živi kod bake i djeda u Banjaluci i putuje do škole u Čelincu”, pojasnio je izvor.

Pedagog u pomenutoj školi je rekao da ovaj učenik do sada nije pravio veće probleme i da su sigurni da nije imao namjeru da nekog povrijedi.

“Pohvalna je reakcija drugih učenika koji su hrabro postupili i sve prijavili razrednom starješini”, rekao je pedagog.

Stručnjaci

Psiholog Aleksandar Milić je rekao da dječak ima potrebu da nadoknadi svoje unutrašnje nedostatke i zbog toga je želio da bude u centru pažnje.

“Riječ je vjerovatno o nezreloj ličnosti koja nije mogla da ima uvid u posljedice koje je mogla da proizvede. To dijete ne treba kažnjavati nego intezivno raditi sa njim, pričati sa njim i utvrditi zbog čega je to uradio. Ako se to ne uradi, ostaju neriješeni uzroci koji mogu kasnije kulminirati na druge načine”, pojasnio je Milić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/celinac-s-bombom-dolazio-dva-dana-na-nastavu/||claudebot