BiH

Uhapšen Amar Arslanagić, bivši direktor “Bosnalijeka”

Objavljeno: 27. 5. 2015 u 16:11h

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz pružanje pomoći pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i drugih partnerskih agencija, danas u okviru akcije kodnog naziva “Buyer” vrše pretrese više lokacija na području Sarajeva.

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a u saradnji sa SIPA, MUP KS i Poreznom upravom Federacije, slobode su lišeni: Amar Arslanagić, bivši direktor u “Bosnalijeku”, Šefik Handžić, bivši direktor za finansije, Aida Selvić,  Izet Arslanagić i Jasmin Šepo, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo i SIPA preduzimaju mjere na pronalasku i drugih osumnjičenih.

Kako je saopšteno iz SIPA, akciji je prethodila višemjesečna složena kriminalistička istraga u okviru koje su dokumentovane nezakonite aktivnosti u firmi “Bosnalijek” Sarajevo.

Za osumnjičene obuhvaćene istragom postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, a u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, poreska utaja, falsifikovanje službene isprave, kao i krivičnim djelom sklapanje štetnog ugovora. Kao uposlenici firme “Bosnalijek” dd Sarajevo, “Brštanica” doo Sarajevo i “Carpe Diem” Sarajevo na ovaj način su oštetili “Bosnalijek” dd Sarajevo, budžet FBiH i budžet Kantona Sarajevo za milionske iznose u novcu.

Izvor: avaz.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/uhapsen-amar-arslanagic-bivsi-direktor-bosnalijeka/||claudebot