BiH

Čelinac: Srednjoškolac u školu donio bombu

Objavljeno: 27. 5. 2015 u 11:24h

Šesnaestogodišnji učenik Srednje škole u Čelincu donio je u školu ručnu bombu, koju je uklonio radnik Civilne zaštite, rečeno je u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Policijskoj stanici Čelinac juče oko 11.00 časova prijavljeno je da se u prostorijama Srednje škole nalazi bomba, nakon čega je radnik Civilne zaštite iz dvorišta uklonio ručnu bombu M-57.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je da je bombu u školu donio šesnaestogodišnjak, učenik ove srednje škole.

Policija je izvršila uviđaj, a tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjaluka naložio je da se, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, preduzmu mjere na dokumentovanju krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i da protiv šesnaestogodišnjaka u redovnoj proceduri bude dostavljen izvještaj ovom tužilaštvu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/celinac-srednjoskolac-u-skolu-donio-bombu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])