BiH

Mokri i klizavi kolovozi

Objavljeno: 26. 5. 2015 u 10:50h

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se jutros odvija po mokrim i klizavim kolovozima.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na učestale odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina i preporučuju sporiju i oprezniju vožnju.

Od danas se zabranjuje saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tona i autobuse preko pet tona na regionalnom putu Bratunac 3 – Drinjača, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Radi izvođenja radova na deminiranju terena biće izvršena privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15 časova na magistralnom putu Brodsko Polje – granica Republike Srpske i Federacije BiH /Brusnica/, na lokalitetu “Kladar Donji 2”.

Povremene obustave saobraćaja neće biti u dane vikenda i praznika, a na snazi je do 25. avgusta.

Zbog radova na sanaciji klizišta na kosini pored autoputa Gradiška – Banjaluka, na lokalitetu Kutlešin Gaj, do 22. juna obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj saobraćajnoj traci autoputa.

Na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske Rača – Rača, zbog rekonstrukcije Savskog nasipa na lokalitetu Rača saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7 do 18 časova.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Brod/ – Granični prelaz Brod saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz moguća kraća zadržavanja.

Zbog izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema, od 7 do 18 časova saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila, na dionicama magistralnih puteva Nova Topola – Klašnice 1 i lokacija /Novi Grad/ – Novi Grad 1, granica BiH/Hrvatske.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi 8 metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, pa će saobraćaj biti obustavljan povremeno svaki puni čas po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7 do 17, a nedjeljom od 7 do 13 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice 1 – Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši – Prnjavor.

Jednom saobraćajnom trakom saobraća se na regionalnim putevima Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrović, na mjestu klizišta.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka 2 – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra.

AMS Republike Srpske u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske do kraja maja provodi akciju “Ne kucaj, da se ne bi zakucao” kojom se želi ukazati na opasnosti kojima su izloženi učesnici u saobraćaju, s naglaskom na one koji koriste mobilni telefon dok voze.

Na autoputu Zenica jug – Sarajevo sjever izvode se radovi na redovnom održavanju tako da se saobraćaj na dionici Visoko – Podlugovi, u dužini od tri kilometra, preusmjerava iz preticajne u voznu traku.

Zbog radova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila na graničnom prelazu Brčko – Gunja.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/mokri-i-klizavi-kolovozi-2/||claudebot