BiH

Bankarski službenik iz Laktaša osumnjičen za zloupotrebu

Objavljeno: 26. 5. 2015 u 12:47h

Protiv lica čiji su inicijali O.J. (32) iz Laktaša podnesen je izvještaj nadležnom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj ili ovlaštenja i falsifikovao ili uništio službene isprave, saopšteno je iz policije.

Osumnjičeni je da je od avgusta do septembra 2014. godine, u svojstvu savjetnika “Sberbanke Banjaluka” zaduženog za velika preduzeća, prekoračio ovlašćenja i u suprotnosti sa procedurama sačinio dokumentaciju (brisovnu dozvolu i potvrdu) u koju je unio neistinite podatke. On se samostalno na ovu dokumentaciju potpisao u ime drugih odgovornih lica banke i ovjerio je službenim pečatom.

O.J. je zatim sačinjenu dokumentaciju dao klijentu, koji je na osnovu nje dobio rješenje republičkog organa kojom se briše hipoteka nad nekretninom klijenta, a čija vrijednost iznosi 3.904.430 KM i time onemogućio banci korišćenje založnog prava nad nekretninom.

Izvještaj su podnijeli pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

Nezvanično se saznaje da je izvještaj podnesen protiv Ozrena Jajčanina.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/bankarski-sluzbenik-iz-laktasa-osumnjicen-za-zloupotrebu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])