BiH

Borac bolji od Drine, Sarajevo na korak do titule

Objavljeno: 24. 5. 2015 u 10:25h

Fudbaleri Borca savladali su Drinu rezultatom 2:1 u utakmci 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zvorničani su prvi došli u vođstvo golom Mrkajića u 15. minutu. “Crveno-plavi” su od 39. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Runića. Međtim, to nije omelo izabranike Vlade Јagodića da dođu do tri boda. Najprije je Stokić u 59. minutu izjednačio na 1:1, da bi konačan rezultat postavio Predragović u sudijskoj nadoknadi, piše RTRS.

Borac je nakon današnje pobjede zauzeo petu poziciju sa 49 osvojenih bodova, dok je Drina u opasnoj zoni sa samo jednim bodom više od Mladosti koja je danas poražena u Tuzli od Slobode sa 3:2 još uvijek se nalazi u zoni ispadanja.

Slavija je na svom terenu odigrala 1:1 sa Širokim Brijegom, a bodove su takođe podijelili Radnik i Čelik (2:2).

Fudbaleri Sarajeva slavili su u Vitezu sa 3:0, i tako došli u priliku da na “Koševu” ovjere titulu šampiona.

Drugoplasirana ekipa Željezničara slavila je na “Grbavici” protiv Travnika sa 1:0 i tako pred posljednje kolo zadržala jedan bod zastatka u odnosu na lidera.

U preostalim susretima Zrinjski je u Mostaru savladao Olimpik sa 2:0, dok je Zvijezda na svom terenu bila bolja od Veleža sa 3:2

Izvor: RTRS

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/borac-bolji-od-drine-sarajevo-na-korak-do-titule/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])