BiH

Policijska akcija “Maska”: Uhapšeno 17 osoba, zaplijenjena droga i cigarete

Objavljeno: 21. 5. 2015 u 16:30h

U policijskoj akciji “Maska” uhapšeno je 17 lica, od kojih su četiri policijska službenika, zaplijenjeno je više od dva kilograma skanka, 1.700 paketa cigareta, pet vozila, od čega dva džipa, veći broj mobilnih telefona, četiri automatske puške i ostali dokazi, izjavio je direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić.

“Jedan policijski službenik je lišen slobode prije mjesec dana kada je sa određenom količinom narkotika pao na granici, a ostala tri su lišena jutros”, rekao je Vasić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da je, od ukupnog broja uhapšenih, 15 lica sa područja Centra javne bezbjednosti Trebinje, jedno sa područja Centra javne bezbjednosti Banjaluka, te jedno lice iz Sarajeva koje je uhapsila Federalna uprava policije. Vasić je naveo da su neka od uhapšenih lica od ranije poznata policiji.

Na području Republike Srpske pretreseno je 17 lokacija, od kojih 16 na području Trebinja, a jedna u Banjaluci, te jedna lokacija u Sarajevu u FBiH.

On je istakao da je saradnja u ovoj akciji bila dobra sa policijom Hrvatske koja je danas na području Dubrovnika uhapsila sedam lica i pretresla 10 lokacija. Vasić je ponovio da je istraga koja se odnosi na krijumčarenje droga i cigareta trajala od novembra prošle godine, pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Prema njegovim riječima, paralelno sa ovom akcijom Centar javne bezbjednosti Bijeljina u saradnji sa Tuzlanskim kantonom provodi aktivnost u vezi sa krijumčarenjem droge, te su pretresene četiri lokacije i biće uhapšena dva lica. /kraj/jp/vj/fono

Hrvatska

U Dubrovniku je jutros razbijena grupa koja se duže vrijeme bavila nabavkom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane. Međunarodnu akciju suzbijanja trgovine narkoticima policija provodi u saradnji s Uskokom, a prema prvim informacijama članovi osumnjičene grupe drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine te preprodavali na dubrovačkom području, piše Jutarnji list.

Uz hapšenje nekoliko pripadnika grupe koja navodno broji desetak članova policija je jutros pretražila više kafića, stanova, pa čak i jedan brod.

Prema dosad dostupnim informacijama, u policijskoj akciji kodnog imena “Gladius 3” privedeno je šestoro osumnjičenih. Među njima su stari znanci policije Ana Perović, Antonio Miljević, konobar u kafiću “Whats Up?”, i Tomislav Zucalo, te Alen Perišić, vlasnik kafića koji je jutros bio predmet policijskog pretresa, te Damir Katanić, vlasnik broda “Jug”. Identitet šeste osobe zasad nije poznat. Svi su tokom jutra u pratnji krim policije dovedeni u dubrovačku policijsku stanicu ‘Vila Palmu’.

U Čajkovićima je na izletnički brod “Jug” doveden i posebno istrenirani policijski pas kojem je bio zadatak utvrditi da li na brodu ima skrivenih narkotika.

Prema neslužbenim informacijama, tokom pretrage broda policijski pas je otkrio tablete koje su zaplijenjene. O čemu je zaista riječ utvrdiće se farmakološkom analizom.

Na izlazima iz Dubrovnika građane su jutros dočekali pripadnici MUP-a s “dugim cijevima”. Jutros rano, već oko 6.25, pred poznatim dubrovačkim kafe barom “Whats Up” primjećeni su policajci: jedan “klasični” i dva pripadnika Interventne jedinice odnosno “specijalaca”. I dok su po jedan “klasični” i jedan “specijalac” na neki način čuvali stražu ispred objekta, u unutrašnjosti kafića su takođe primjećena još dvojica “specijalaca”, javlja Dubrovački vjesnik. Policajci su viđeni i u Čajkovici, na obali Rijeke dubrovačke i neposredno uz izletnički brod “Jug” koji je tu na vezu.

Duge cijevi uočene su i na ulicama nekih gradova susjednih država gdje su na meti policije ponovno preprodavači droge. Navodno, ovog puta posebno kokaina te sintetskog amfetamina i marihuane.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/policijska-akcija-maska-uhapseno-17-osoba-zaplijenjena-droga-i-cigarete/||claudebot