BiH

Policijska akcija u Sarajevu: Uhapšene tri osobe (Foto)

Objavljeno: 5. 5. 2015 u 12:39h

Sarajevska ulica Kulovića blokirana je jutros zbog policijske akcije FUP-a koja zajedno sa MUP-om KS provodi određene aktivnosti.

Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu kazao je kako su u akciji uhapšene tri osobe po nalogu ove pravosudne institucije.

Jedan od uhapšenih je Mirza Hatić. On je osumnjičen za krivično djelo iznuda. Prilikom hapšenja pronađeno je i 50.000 evra. Mirza Hatić iz Sarajeva, je hapšen i ranije zbog različitih krivičnih djela, a javnosti je poznat i po “rušenju” krsta na Zlatištu.

Hapšen je u decembru prošle godine zbog sumnje da je orobio gosta ugostiteljskog objekta “Cassino” u hotelu Holiday i od njega oteo ukupno oko 20.000 KM, no ubrzo je pušten iz pritvora jer je oštećeni dao izjavu da ga nije napao Hatić.

O čemu se zapravo radi te za koja djela se sumnjiče ostala uhapšena lica  biće poznato u toku dana. Trenutno se veliki broj policijskih službenika nalazi ispred hotela Bosina te je to područje u potpunosti zatvoreno.

Kako se saznaje u FUP-u, radi se o veoma ozbiljnom krivičnom djelu, a Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu vodi istragu u ovom slučaju.

Izvor: Klix.ba / Foto: Feđa Krvavac

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/policijska-akcija-u-sarajevu-uhapsene-tri-osobe-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])