BiH

Pročitajte vremensku prognozu do četvrtka: Temperature do 33 stepena

Objavljeno: 4. 5. 2015 u 11:53h

Pročitajte vremensku prognozu do četvrtka…

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar, slab, zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 22 do 28 °C.

U utorak sunčano. Jutarnje temperature od 11 do 16, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 27 do 32 stepena.

U srijedu u južnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčanije. Prema kraju dana i u večernjim satima u sjevernim, centralnim i sjeveroistočnim područjima očekuju se pljuskovi i grmljavina.

Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jačim udarima vjetra, lokalno i gradom. Jutarnje temperature od 13 do 19, a dnevne od 27 do 33 stepena.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne se očekujue kiša.

Tokom prijepodneva, uglavnom, još u centralnim i istočnim područjima. Očekivana količina padavina od 2 do 5, a u istočnim i sjeveroistočnim područjima od 5 do 10 l/m2. Jutarnje temperature od 12 do 18, a dnevne od 13 do 19, na jugu od 20 do 26 stepeni.

Izvor: Buka / Foto: Aleksandar Trifunović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/procitajte-vremensku-prognozu-do-cetvrtka-temperature-do-33-stepena/||claudebot