BiH

Penzionera na smrt pretukao čekićem!

Objavljeno: 4. 5. 2015 u 20:06h

Hapšenjem Alena Bahonjića (30) i Ibrahima Čolića (40) pripadnici CJB Prijedor ekspresno su rasvijetlili svirepo ubistvo Hasana Alića (74) iz Kozarca, kod Prijedora, čije je tijelo pronađeno juče popodne u njegovoj kući.

Bahonjić, koji je iz Kozarca, osumnjičen je da je nesrećnog penzionera na smrt pretukao čekićem, dok Čolić, iz mjesta Kamičani, zasad ima status svjedoka, a kako nezvanično saznajemo, za obojicu se sumnja da su kobne noći, najvjerovatnije 29. aprila, bili u Alićevoj kući.

Utvrđeno je da je ubica tog dana oko 23 sata pio alkohol s Alićem, te da je između njih došlo prvo do svađe, a onda i do fizičkog obračuna.

“Osumnjičeni je iskoristio nepažnju oštećenog i zadao mu više udaraca tupim predmetom u predjelu glave, nakon čega su nastupile smrtne posljedice”, saopšteno je iz CJB Prijedor.

Željko Karan, patolog Zavoda za sudsku medicinu RS, izjavio je nakon obdukcije da je izvršilac tupim predmetom devet puta udario njemačkog penzionera u glavu. Ubica je potom pokušao da zapali Alića i njegovu kuću, ali se vatra brzo ugasila, tako da je policija mogla da izvrši uviđaj i prikupi dokaze.

Kako saznajemo, Bahonjić je, nakon kriminalističke obrade tokom koje je priznao ubistvo, policajcima pokazao lokaciju gdje je penzionera usmrtio, ali i mjesto gdje je odbacio čekić kojim je presudio Aliću.

“Na čekiću se nalaze ostaci krvi, a u pretresu dva objekta koje je koristio osumnjičeni pronađeni su predmeti koji su otuđeni s mjesta izvršenja krivičnog djela i biće korišteni kao dokaz u krivičnom postupku”, rekao je juče na konferenciji za novinare Dalibor Ivanić, načelnik CJB Prijedor.

“Nezavisne” saznaju da je policija pronašla televizor koji je ukraden iz kuće Alića, ali i ukradenu pušku, veći broj metaka, te ključ ulaznih vrata.

Iz policije potvrđuju da osumnjičeni za ovo svirepo ubistvo već ima podeblji policijski dosije, gdje su, između ostalog, evidentirane krađe i teške krađe, mučenje, ubijanje i zlostavljanje životinja, ugrožavanje bezbjednosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija, ali i pokušaj silovanja.

Iz CJB Prijedor napominju da je isključivi motiv izvršenja ovog krivičnog djela koristoljublje, a ne mržnja i nacionalna netrpeljivost.

DOSIJE UBICE

– Krađe i teške krađe

– Mučenje, ubijanje i zlostavljanje životinja

– Ugrožavanje bezbjednosti

– Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja

– Pokušaj silovanja

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/penzionera-na-smrt-pretukao-cekicem/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])