BiH

Široki Brijeg: “Moramo proći Borac!”

Objavljeno: 28. 4. 2015 u 14:50h

Uprkos krizi rezultata i igre, problemima s neefikasnošću, kao i povredama nekoliko igrača u Širokom Brijegu uvjereni u prolaz u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Izabranici Blaža Sliškovića u srijedu s početkom u 19.30 časova dočekuju banjalučki Borac u revanšu polufinala Kupa BiH. U prvom dvoboju u Banjaluci, meč je okončan rezultatom 0:0.

“Mi jednostavno moramo sutra dobiti utakmicu sa Borcem. Na koji način, kako, manje je bitno, ‘umiranje u ljepoti’ biće u drugom planu u dvoboju u kojem pobjeda znači prolaz u finale Kupa BiH. Ni svi problemi oko sastava ne mogu i ne smiju nam biti opravdanje u slučaju negativnog rezultata. A na to ne smijem ni pomisliti, ne vjerujem u to…”, izjavio je strateg hercegovačkog tima, a prenio klupski sajt.

Popularni Baka još jednom je istakao da  se plavo-bijeli moraju psihološki podići, vratiti izgubljeno samopouzdanje i preuzeti odgovornost.

“Borac sigurno neće doći na ‘Pecaru’ bez ambicije plasmana u finale, a kod svojih igrača insistiraću da pokušaju da diktiraju tempo od prvog minuta, da pritisnu goste i ako se u tome uspije u prvih pola sata, a pritom još postigne i gol, posao će onda sigurno biti olakšan”.

Šef struke Širokog Brijega je upozorio da napadačka igra često zna da se i osveti.

“U toj napadačkoj, agresivnoj igri moramo biti spremni na polukontre i kontre, Borac ima lagane i brze igrače koji to dobro rade”, dodao je Slišković i podvukao da je 0:0 vrlo opasan rezultat. “Psihološki možda čak i opasniji nego da smo u prvoj utakmici izgubili minimalnim rezultatom”.

Kapiten Vagner Lago je takođe podvukao da Široki Brijeg protiv Banjalučana nema prava na kiks.

“Borac je dobar, ali igramo na ‘Pecari’, pred našim navijačima i, vjerujem, idemo u finale! A i u prvenstvu je još sve otvoreno. Želimo osvojiti oba trofeja, a ako to ne bude moguće, onda barem jedan”, izjavio je Brazilac.

Utakmica se igra u srijedu u Širokom Brijegu, a sudiće je Sarajlija Admir Šehović s pomoćnicima iz Mostara Davorom Beljom i Amerom Macićem.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/siroki-brijeg-moramo-proci-borac/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])