BiH

Pročitajte vremensku prognozu za danas i sutra

Objavljeno: 28. 4. 2015 u 12:39h

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Slabe grmljavine prije podne će biti u Hercegovini. Poslije podne grmljavina je moguća u sjevernim područjima Bosne, a očekuju se i jače padavine. Vjetar umjerene jačine.

Prije podne južnog smjera, a poslije podne u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni smjer. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 °C.

Prema biometeorološkoj prognozi danas će uz pogoršanje praćeno padavinama i južnim strujanjem, većina ljudi biti lošijeg raspoloženja. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, dekoncentracija i nesanica. Sa dolaskom noći opšta slika će se postepeno poboljšavati.

Sutra u Bosni i Hercegovini više oblačnosti ujutro. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima u ranim jutarnjim satima će padati slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Prije podne se očekuje smanjenje oblačnosti i u drugoj polovini dana će preovladavati pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u noći u skretanju na istok. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 8 °C, na jugu Hercegovine od 7 do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18 °C, na jugu Hercegovine od 19 do 23 °C.

Izvor: Buka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/procitajte-vremensku-prognozu-za-danas-i-sutra-2/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])