BiH

U srijedu isplata dječjeg i materinskog dodatka

Objavljeno: 27. 4. 2015 u 11:17h

U Republici Srpskoj će u srijedu, 29. aprila, početi isplata dodatka na djecu i materinskog dodatka za april, saopšteno je iz Javnog fonda za dječiju zaštitu Srpske.

Aprilskom isplatom dodatka na djecu obuhvaćeno je 31.277 djece, odnosno 22.371 korisnik – roditelj.

Za redovnu isplatu dodatka na djecu za april obezbijeđeno je 1.697.325 KM, dok je za isplatu materinskog dodatka obezbijeđeno 178.920 KM za 2.518 majki, odnosno 2.556 djece.

Prioritet u isplati prava i dalje će imati korisnici dodatka na djecu i materinski dodatak, kao i poslodavci iz realnog sektora na refundaciju naknade plate.

Nadležni organi Fonda će i dalje redovno pratiti ostvarenje prihoda u tekućoj godini, te bez obzira na ostvarene prihode i stalno povećanje broja korisnika, isplate za dodatak na djecu i materinski dodatak će se vršiti do petog u mjesecu za protekli mjesec, navodi se u saopštenju.

Ostala isplata prava isplaćivaće se u skladu sa prilivom sredstava i ostvarenim sredstvima po finansijskom planu Fonda.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/u-srijedu-isplata-djecjeg-i-materinskog-dodatka/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])