BiH

Na podijumu najbolji svjetski plesni parovi

Objavljeno: 25. 4. 2015 u 13:32h

Veliki plesni spektakl “Sarajevo Dance Friendship Tournament” okupiće 1. i 2. maja preko 150 plesnih parova iz 20 zemalja.

Organizator ovog plesnog takmičenja je akademija “Romantik”, a učesnici će se za titulu najboljeg boriti u kategorijama: djevojčice solo i duo, kao i formacije latin i standard, bodovni turnir u latinoameričkim i standardnim plesovima basic kategorije, međunarodni turnir WDSF open standard za kategorije senior I, II i III, prvenstvo BiH u standardnim plesovıma.

“Gala večeri moći će prisustvovati svi ljubitelji plesa i oni koji nikad nisu bili prisutni na jednom takvom događaju, a žele provesti prelijepu večer uz opuštajuću muziku pored istinskih zvijezda plesnog sporta”, potvrdili su u plesnoj akademiji “Romantik”.

Napominju da i pored brojke od 150 plesnih parova, koliko ih je do sada prijavilo učešće, prijave još stižu.

“Veliki broj parova tek će izvršiti svoju prijavu tako da se očekuje istinski spektakl koji mogu priuštiti učesnici najljepšeg dvoranskog sporta na svijetu”, naveli su iz “Romantika”.

“WDSF World Open Standard” najviše je rangirani turnir u svijetu plesa nakon grend slem turnira.

Organizatori potvrđuju da je sve spremno za početak ovogodišnjeg plesnog takmičenja.

“Ples je univerzalni jezik kojim zajedno širimo pozitivnu energiju, a vjerujem da ćemo pored dobrog druženja, usvojenog znanja i novih poznanstava, kreirati i nove saradnje kojima ćemo nastaviti praksu da plesom brišemo granice”, naveli su oni.

Ulaznice za ovaj spektakl mogu se nabaviti u Plesnoj akademiji “Romantik”, kao i na sam dan turnira u dvoranama gdje se održava.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/na-podijumu-najbolji-svjetski-plesni-parovi/||claudebot