BiH

Pročitajte vremensku i biometeorološku prognozu za vikend

Objavljeno: 24. 4. 2015 u 16:03h

Pročitajte vremensku i biometeorološku prognozu za vikend…

Sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, nešto više oblačnosti može biti na jugozapadu Bosne i na istoku Hercegovine. Tokom poslijepodneva, u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne, su mogući kratkotrajni i slabi lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 17 do 23 °C.

U nedjelju – na istoku zemlje jutro pretežno oblačno, a u ostalim područjima sunčano. Tokom poslijepodneva postepeno naoblačnje, što u centralnim, istočnim i sjevernim dijelovima Bosne može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 18 do 24 °C.

Biometeorološka prognoza

Subota – Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Nešto stabilnije vrijeme u odnosu na protekli dan, pozitivno će djelovati na većinu populacije, mada postoji mogućnost da povremeni pljuskovi pokvare opštu sliku. Tokom prijepodneva će biti svježije i ugodnije, a u drugom dijelu dana preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, obzirom da je moguć izraženiji osjet sparine.

Nedjelja – Biometeorološke prilike su slične kao i prvog dana vikenda. Uz stalno prisutnu mogućnost povremenih slabijih pljuskova i relativno promjenljivo vrijeme, preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, osobito u drugom dijelu dana. Ukoliko boravite u prirodi, izbjegavajte staništa alergogenih vrsta, obzirom da je povećana koncentracija polena.

Izvor: Buka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/procitajte-vremensku-i-biometeorolosku-prognozu-za-vikend-2/||claudebot