BiH

U “Mrežu” upalo 11 lica

Objavljeno: 21. 4. 2015 u 14:05h

U operativno-taktičkoj akciji “Mreža” pripadnici Granične policije BiH izvršili su pretrese na 11 lokacija u BiH i slobode lišili 11 lica.

Među lišenim slobode bilo je sedam carinskih službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH, dva policijska službenika Granične policije BiH i dva državljanina BiH.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da je ova operativno-taktička akcija pripremana nekoliko mjeseci u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH, a finalne aktivnosti realizovane su 16. aprila kada je na osnovu naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH tokom pretresa na 11 lokacija u BiH lišeno slobode 11 lica.

U međuvremenu je Ured za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Granične policije BiH protiv policijskih službenika pokrenuo disciplinski postupak i u toku je procedura pokretanja postupka njihove privremene suspenzije sa poslova i radnih zadataka koje su obavljali u Jedinici granične policije Gradiška.

Granična policija je Tužilaštvu BiH predala izvještaj protiv sedam pripadnika UIO BiH i dva policijska službenika Granične policije BiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i primanje dara ili drugih oblika koristi.

Granična policija BiH je Tužilaštvu podnijela Izvještaj protiv dva državljanina BiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela krijumčarenje i davanja dara i drugih oblika koristi.

Dalja procedura u vezi sa ovim predmetom je u nadležnosti Tužilaštva BiH, navodi se u saopštenju.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/u-mrezu-upalo-11-lica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])