BiH

Škola šaha “Skakač” ponovo najuspješnija na Kadetskom prvenstvu RS

Objavljeno: 21. 4. 2015 u 10:44h

Škola šaha “Skakač” iz Banjaluke je sa 8 osvojenih medalja ponovila uspjeh iz prethodne godine, postavši najuspješniji klub na Kadetskom i omladinskom prvenstvu RS, održanom od 17. do 19. aprila u Dvorovima.

Na 22. smotri najboljih mladih šahista Republike Srpske, u hotelu “Sveti Stzefan”, članovi domaćeg kluba imali su medalju manje, dok se sa 5 odličja mogu pohvaliti članovi ŠK Mladost iz Teslića.

Žrijeb je, zbog potpuno istih dodatnih kriterijuma, odlučio o dobitniku zlatnih medalja u grupi kadetkinja do 16 godina i kod omladinki.

Nastupilo je 147 igrača iz 19 klubova, među kojima 109 kadeta i 33 kadetkinje, te 2 omladinca i 3 omladinke. Koliko je takmičenje bilo zanimljivo govori podatak da je samo 5 klubova ostalo bez medalje!

Šahisti su bili podijeljeni u 7 uzrasnih grupa pri čemu su kadeti odigrali 7 kola po Švajcarskom sistemu, omladinci meč od 4 partije, a šahistkinje jednokružni (Ž10, Ž12, Ž14 i Ž16) i dvokružni Berger (Ž08, Ž18 i omladinke).

Takmičari su na raspolaganju imali po 60 minuta za razmišljanje tokom partije.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/skola-saha-skakac-ponovo-najuspjesnija-na-kadetskom-prvenstvu-rs/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])