BiH

Ubio zeta kad je došao da vidi sina

Objavljeno: 18. 4. 2015 u 09:30h

Marko Nišić (60) uhapšen je u danas nakon što je u svojoj kući u Željezničkoj ulici u Jezeru hicem iz pištolja ubio Zorana Lazića (44), nastanjenog u ovoj opštini, a porijeklom iz Sarajeva.

Ubistvu, koje je policiji prijavljeno u 3.45, prethodio je sukob koji već dugo imaju zbog toga što su Nišići branili Laziću da viđa jednogodišnjeg sina, kojeg ima s njihovom kćerkom Dragicom. Zoran i Dragica su dugo bili u ljubavnoj vezi, ali nisu bili vjenčani. Poznanici kažu da je veza bila jako burna i praćena čestim svađama i prekidima.

“Zoran je u četvrtak uveče došao do kuće Nišića i tražio da vidi sina. Nisu mu to dozvolili i došlo je do svađe između Marka i Zorana, nakon čega su se i potukli. Došla je i policija, ali je Lazić pobjegao. Ipak, oko tri sata noću se vratio, upao u kuću, a Nišić ga je tada upucao hicem u glavu”, kazao nam je izvor blizak istrazi.

Mještani Željezničke ulice kažu kako je malo ko bio u dobrim odnosima s Nišićima, jer ukućane prate brojni problemi sa zakonom.

“Prije tri godine Nišićevi sinovi su napali i pretukli starca i oteli mu 70 maraka, zbog čega su osuđeni i leže u zatvoru”, kazao nam je jedan komšija.

S druge strane, Zoranove komšije su kazale “Nezavisnim” kako je odrastao u domu za nezbrinutu djecu u Sarajevu, a da je duže vrijeme radio u Holandiji, gdje je dobio i dvije kćerke.

“Sav novac je uložio u kuću u Jezeru, koju nije završio. Posljednjih dana se čudno ponašao, a prijetio je da će isprebijati Dragičinu majku, koju je krivio za sve probleme koje je imao u svojoj burnoj vezi”, kazale su nam njegove prve komšije, koje nisu željele da im navodimo ime.

Kako kažu, bio je opčinjen Dragicom pa se nešto ovako i moglo očekivati.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, navodeći inicijale Lazića, potvrdila je da je protiv njega u prethodnom periodu dostavljen izvještaj zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

“Protiv Z.L. je dostavljen i izvještaj za krivično djelo oštećenje tuđe stvari, a u oba slučaja se kao motiv izvršenja krivičnog djela pojavljuje emotivna veza između Z.L. i kćerke M.N. Protiv Z.L. je dostavljen i izvještaj za krivično djelo teška tjelesna povreda, te još jedno krivično djelo oštećenje tuđe stvari”, navela je Markanovićeva.

Iz policije je rečeno da je uviđaj obavljen i da će poslije kriminalističke obrade Nišić biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Maja Đaković-Vidović, portparol tog tužilaštva, potvrdila je da je naložena obdukcija Lazićevog tijela.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/ubio-zeta-kad-je-dosao-da-vidi-sina/||claudebot