BiH

Održan Omladinski inkubator Rogatica 2015

Objavljeno: 5. 4. 2015 u 16:22h

Omladinski savjet Republike Srpske i Savjet mladih Rpgatica uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, u sklopu projekta „Od edukacije do realizacije – Razvoj kapaciteta mladih iz manje razvijenih opština Republike Srpske“ su organizovali trening seminar „Omladinski inkubator Rogatica 2015“ u periodu od 3. do 5. aprila 2015. godine u Hotelu Borike na Borikama.
Omladinski inkubator Rogatica 2015 je imao za cilj jačanje kompetencija i vještina mladih ljudi, kao i osnaživanje kapaciteta lokalnih omladinskih organizacija iz sljedećih oblasti: omladinski aktivizam, projekt menadžment i pisanje prijedloga projekata, informisanje i participacija mladih na lokalopm nivou, timski rad i liderstvo.
Kroz trodnevni rad učesnici su radili na projektnim prijedlozima, a neki od njih su: Manifestacija za mlade u Palama „Festival nenasilja“; Radionica o pisanju prijedloga projekata za mlade iz opština Rudo, Čajniče i Foča; Internet portal za mlade u Sarajevsko-romanijskoj regiji; Radionice za mlade u opštini Rogatica; Volonterski kamp u Vlasenici; Omladinski kamp na Trebeviću.
Učesnici, ukupno njih 35, su bili mladi iz Sarajevsko-romanijske i Gornjo-podrinjske regije, i to iz sljedećih opština: Rogatica, Rudo, Pale, Istčno Novo Sarajevo, Sokolac, Han Pijesak, Foča, Čajniče i Vlasenica. Na kraju trening seminara ušesnicima su podijeljeni sertifikati o učešću.
Projekat je finansiran od strane Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, a održan od strane Hidroelektrana na Drini a.d. Višegrad i ŠG „Sjemeć“ Rpgatica.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/odrzan-omladinski-inkubator-rogatica-2015/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])