BiH

Studenti prenose 15 bodova

Objavljeno: 1. 4. 2015 u 15:51h

Vlada RS je po hitnom postupku utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o visokom obrazovanju, kojim se studentima koji su upisali diplomski studij po odredbama Zakona o univerzitetu produžava mogućnost studiranja za još jednu akademsku godinu po nastavnom planu i programu koji je važio u vrijeme kada su upisivali diplomski studij.

Ove izmjene predložene su imajući u vidu da značajan broj studenata neće uspjeti ispuniti sve obaveze po starim nastavnim planovima i programima i okončati diplomski studij do kraja akademske 2014/2015. godine, kako je propisano Zakonom o visokom obrazovanju, čime bi se doveli u veoma težak položaj.

Osim toga, studentima koji studiraju po Bolonjskom principu daje se  mogućnost upisa u narednu godinu u akademskoj 2015/2016. godini sa pravom prenosa najviše 15 ECTS bodova, bez obzira na to koliko je predmeta iskazano brojem bodova koji se prenose ili najviše dva predmeta, bez obzira na to sa koliko ECTS bodova su iskazani ti predmeti.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/studenti-prenose-15-bodova/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])