BiH

U padu skele povrijeđena četiri radnika

Objavljeno: 28. 3. 2015 u 10:44h

Enver Sinanović, radnik građevinskog preduzeća “Sagra” iz Stjepan Polja, kod Gračanice, zadržan je na liječenju na Klinici za hirurgiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli, nakon što je jutros povrijeđen na gradilištu Islamskog centra (IC) u Lukavcu.

“Pacijet E.S. zadobio je povrede lica, grudnog koša i ekstremiteta. Njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno, on je pri svijesti i može komunicirati”, kazala je Ersija Aščerić-Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC Tuzla.

U obrušavanju skele koja je bila postavljena za gradnju kupole, povrijeđeni su i radnici Nedžad Bajrić, Senad Žigić i Vener Omerović. Oni su, nakon ukazane pomoći i obavljene dijagnostike, pušteni na kućno liječenje.

Sabahudin Avdić, direktor preduzeća “Sagra”, koje je zapravo izvođač radova na gradilištu IC, kazao da je do nezgode na gradilištu došlo tokom skidanja šalunga i oplate sa kupolastog dijela objekta.

“Još ne znamo šta se tačno dogodilo, ali do obrušavanja oplate je došlo prilikom njenog skidanja. Više će biti poznato nakon što radnici koji su radili u tom trenutku daju izjave”, kazao je Avdić te istakao da na gradilištu dosad nije bilo problema, odnosno, da su radnici adekvatno zaštićeni, a njihova radnička prava potpuno ispoštovana.

Na telefonski broj investitora – Medžlisa Islamske zajednice Puračić, u petak se niko nije javljao.

Ovo je drugi incident ove vrste u BiH od početka godine. Naime, Razim i Enes Halilović, radnici firme “Famus gradnja” iz Tešnja, smrtno su stradali, a nekoliko osoba je povrijeđeno kada je pala skela na objektu u izgradnji u centru Sarajeva, u Ulici Histe.

Istraga o uzroku

Obrušavanje skele prijavljeno je danas, nešto prije osam časova, potvrđeno je u MUP-u TK. Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK, kazao je da je o događaju obaviješten dežurni kantonalni tužilac te naglasio da će izvještaj sačiniti i kantonalni inspektor zaštite na radu, nakon čega će biti poznat uzrok nezgode.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/u-padu-skele-povrijedena-cetiri-radnika/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])