BiH

Najbolja zimska sezona u posljednjih 20 godina

Objavljeno: 5. 3. 2015 u 11:14h

Ovogodišnja zimska sezona najbolja je u posljednjih 20 godina zahvaljujući idealnim temperaturama i dovoljnim količinama snijega.

S obzirom na idealne uslove na planinama i najavljene nove padavine zimska sezona bi mogla potrajati duže nego u posljednjih nekoliko godina kada su skijališta bila u proljećnom ruhu.

U Olimpijskom centru “Jahorina” očekuju da će i ovaj mjesec skijašima moći da ponude uređene staze.

“Trenutna visina snijega je oko 130 centimetara, a nove snježne padavine koje se očekuju trebalo bi da obezbijede dodatnih pola metra pokrivača, što će zasigurno omogućiti produžetak zimske sezone. Aktuelne temperature omogućavaju i proizvodnju vještačkog snijega koji se sporije topi i poboljšava kvalitet staze”, kazali su u Olimpijskom centru “Jahorina” uz očekivanje da će olimpijsku planinu narednog vikenda posjetiti veći broj turista s obzirom na to da se u svim hotelima organizuje proslava Dana žena.

U Olimpijskom centru “Jahorina” već sada ocjenjuju da je ova sezona toliko dobra da se ne može ni porediti sa prošlogodišnjom.

“Ovo je najbolja sezona od završetka rata i izuzetno smo zadovoljni. Očekujemo dobru posjetu tokom marta, jer će svi hoteli imati snižene cijene smještaja. Noćenje sa doručkom u hotelu “Bistrica” košta 55 po osobi, a od 9. marta cijena ski-pasa biće snižena za 30 odsto na 22 KM”, kazali su u Olimpijskom centru “Jahorina”.

Ljubitelji skijanja masovno su pohrlili u planine da bi uživali u zimskim sportovima, šetnji i svježem vazduhu, pa odličnu posjetu bilježe i na Kozari. U “Ski-timu Kozara” ističu da je ovogodišnja sezona trostruko bolja od prošlogodišnje.

“Lani je sezona trajala svega desetak dana, a ove godine očekujemo da će zbog dovoljno snijega biti produžena na dobar dio marta. Za vikend očekujemo veći broj posjetilaca, a sve cijene snižene su od 20 do 40 odsto”, kazao je član “Ski-tima Kozara” Milan Kojić i dodao da je ove sezone zabilježen i rekordan broj polaznika škole skijanja.

Ruke zadovoljno trljaju i ugostitelji i hotelijeri na Vlašiću. Trenutna visina snijega je 55 centimetara, a vlasnici smještajnih objekata kažu da će ovogodišnja zarada biti višestruko veća u odnosu na lanjsku.

“Trenutno su nam svi smještajni kapaciteti popunjeni, a očekujemo da će tako biti do kraja mjeseca, jer će cijene smještaja biti niže za 40 odsto”, kazali su u jednom ugostiteljskom objektu na Vlašiću.

Produženom sezonom i sniženim cijenama zadovoljni su i stanovnici Srpske koji narednih dana namjeravaju posjetiti neke od planina i iskoristiti popuste i povoljne vremenske uslove.

“Prošle godine nisam išla na zimovanje, ali ove namjeravam. Sredinom mjeseca planiram put na našu olimpijsku ljepoticu Jahorinu. Nije na odmet iskoristiti popuste i predahnuti od svakodnevnih poslova”, kazala je Banjalučanka Marija S.

Festival

Na Jahorini će od 13. do 15. marta biti održan “KnockOut Snow Festival” na Jahorini. Festival je zamišljen kao oproštaj od skijaške sezone, ali u Olimpijskom centru “Jahorina” kažu da će skijanja biti i poslije njega ukoliko bude dovoljno snijega. Uz zimske radosti posjetioci će imati priliku da uživaju uz muziku Maje Šuput, “The Night Express Band” i nastupe DJ-eva.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/najbolja-zimska-sezona-u-posljednjih-20-godina/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])