BiH

Počelo snimanje dokumentarnog filma “Djeca”

Objavljeno: 4. 3. 2015 u 16:56h

Počelo je snimanje dokumentarnog filma u produkciji Radio Televizije Republike Srpske pod nazivom ‘Djeca’. Radi se o dvanaestoro djece i četiri roditelja, čija tragedija je i 20 godina nakon rata u Bosni i Hercegovini za mnoge nepoznanica.

Joka Milovanović iz Lopara izgubila je tri sina, vojnika Vojske Republike Srpske. Dvojica sinova poginula su u istom danu. Mileva Lazarević iz Vlasenice izgubila je tri sina, vojnika Vojske Republike Srpske. Dvojica sinova poginula su u istom danu. Mileva Župić iz Mrkonjić Grada izgubila je tri sina,vojnika Vojske Republike Srpske . Dvojica sinova poginula su u istom danu. Marinko Bjelica iz Trnova ostao je bez dva sina i kćerke, vojnika Vojske Republike Srpske.

Ovaj projekat je od izuzetne važnosti jer govori o cjeni koja je plaćena za slobodu srpskog naroda u BiH i po značaju svog sadržaja prevazilazi okvire Republike Srpske.

Snimanje dokumentarnog filma pod nazivom ‘Djeca’ u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, odvijaće se u opštinama: Vlasenica, Lopare, Mrkonjić Grad, Trnovo, Sokolac i na nekoliko lokacija koje se odnose na mjesta pogibije svakog od njih ponaosob.

Režiser ovog filma, zaposlenik RTRS-a Denis Bojić, objasnio je kompleksnost realizacije ovog projekta: ”Svaka lokacija snimanja je specifična, prvenstveno jer se radi o četiri pojedničane tragedije od kojih svaka zahtijeva poseban pristup sagovornicima jer je riječ o starijim i bolesnim ljudima kod kojih svaki pomen na izgubljenu djecu izaziva duboke i bolne rane.”

Cilj ovog projekta je dokumentovati događaje koji su u vezi sa ovim tragedijama i podsjetiti javnosti na činjenice o stradanju srpskog naroda u ratu u Bosni i Hercegovini.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/pocelo-snimanje-dokumentarnog-filma-djeca/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])