BiH

Prijedor sufinansira pripremu prvačića

Objavljeno: 1. 3. 2015 u 09:58h

Grad Prijedor podržao je pripremni program za predškolce u Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Petrovu kod Prijedora, rekla je direktor ove obrazovne ustanove Milosava Pranić.

“Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijedilo je radnika, namještaj i didaktiku, dok je Odjeljenje za društvene djelatnosti grada Prijedora odobrilo dodatna sredstva za pokrivanje putnog troška za radnika s obzirom da je riječ o seoskoj školi udaljenoj od grada”, rekla je Pranićeva.

Ona je navela da je u pripremni program upisano 26 djece.

“Program je za roditelje besplatan. Dobili smo savremeno opremljeno učionicu, igračke i didaktički materijal. Djeca treba da donose vodu od kuće pošto voda u školi nije za piće, a užinu mogu kupovati u školskoj kuhinji ili je, takođe, donositi od kuće”, istakla je Pranićeva.

Osim u Petrovu, pripremni program za predškolce izvodiće se od sutra do kraja maja i u školama “Branko Ćopić” – u centralnoj i u područnoj u Gomjenici, “Vuk Karadžić” u Omarskoj, “Kozarac” u Kozarcu i “Ćirilo i Metodije” u Trnopolju.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/prijedor-sufinansira-pripremu-prvacica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])