BiH

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Objavljeno: 28. 2. 2015 u 14:25h

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme.

Slaba i povremena kiša ili rosulja se očekuje u većini područja. Vjetar, slab, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura kretat će se od 3 do 9, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni.

U nedjelju nakon pretežno oblačnog jutra očekuje se postepeno razvedravanje. Prema kraju dana naoblačenje se očekuje sa sjeverozapada. U ranim jutarnjim satima, ponegdje u centralnim i istočnim područjima, može biti slabe rosulje. Jutarnje temperature iznosit će od -1 do 5, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 9 do 14 stepeni.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana kiša se očekuje u zapadnim područjima, a u noći s ponedjeljka na utorak u cijeloj zemlji. Jutarnje temperature iznosit će od -2 do 5, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 10 do 15 stepeni.

U utorak će biti oblačno vrijeme s kišom. Poslijepodne, u područjima iznad 800 m, očekuje se susnježica i snijeg. Jutarnje temperature iznosit će od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 3 do 9, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme s kišom, a u područjima iznad 800 m sa snijegom. Više padavina očekuje se poslijepodne i u večernjim satima. U noći sa srijede na četvrtak, u nižim područjima Bosne, očekuje se susunježica i snijeg. Jutarnje temperature od 0 do 4, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 3 do 10, na jugu zemlje od 11 do 16 stepeni.

U četvrtak će biti oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, a u Bosni sa susnježicom i snijegom. Očekivana temperatura u Bosni od -2 do 3, a u Hercegovini od 7 do 12 stepeni, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/saznajte-kakvo-nas-vrijeme-ocekuje-u-narednim-danima/||claudebot