Povoljni uslovi za vožnju

Objavljeno: 29. 6. 2012 u 08:54h

Na većini puteva u BiH saobraćaj se odvija redovno, a povremenih obustava ima jedino na dionicama gdje je u toku sanacija.

Zbog Kupa trke BiH u biciklizmu sutra će od 13.00 do 15.00 časova na dionici Ustikolina-Foča doći će do potune obustave saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog asfaltiranja petlje “Mahovljani” za saobraćaj je zatvorena dionica autoputa Klašnice – Aleksandrovac, a alternativni pravac je magistralni put M-16, dionica od uklapanja autoputa E-661 na magistralni put M-16 u Glamočanima do petlje Aleksandrovac.

Na magistralnom putu Klašnice-Gradiška u toku je sanacija kolovoza na nadvožnjaku na ulazu u Gradišku, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, kao i obnova horizontalne saobraćajne signalizacije.

Na putu Draksenić-Gradiška u toku je sanacija kolovoza.

Radovi se danas izvode i na regionalnim putevima Rudarska – Bronzani Majdan, Tišča – Šekovići, Rogatica – Borike i Podgradci – Nova Topola.

Radi izvođenja radova na projektu “Trajna sanacija klizišta Čemerno”, na putu Foča-Čemerno-Gacko saobraćaj svih vozila ukupne mase do 15 tona i vozila izvođača radova preusmjerava se na privremeno izgrađenu obilaznicu.

Na putu Brod na Drini-Šćepan Polje na snazi je zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Na putu Karanovac-Kneževo, u mjestu Karanovac, zabranjen je saobraćaj preko mosta na rijeci Vrbas za sva vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona. Alternativni putni pravac je Banjaluka-Crna Rijeka -granica RS(Ugar)-Jajce-Donji Vakuf-Turbe.

Na putevima u FBIH saobraća se nesmetano, a tokom dana očekuje se pojačana frekvenciju vozila, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju saobraćajne propise.

Sanacija se izvode na pravcima Lašva – Zenica, Doboj – Maglaj, Živinice – Šićki Brod, Tuzla – Srebrenik, Ključ – Bosanski Petrovac, Donji Vakuf – Jajce i Bugojno – Kupres.

Danas i sutra, od 8.00 do 17.00 časova, zbog izrade horizontalne signalizacije, zabranjen je saobraćaj teretnih vozila na dionici magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Alternativni pravac je preko Cazina.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/36877/||claudebot