Nagrada “Srđan Aleksić” Milkici Milojević

Objavljeno: 7. 5. 2012 u 15:20h

Milkica Milojević

BANjALUKA – Novinarka lista “Euroblic” Milkica Milojević dobitnik je nagrade “Srđan Aleksić” Helsinškog parlamenta građana Banjaluka za tekstove u štampanim medijima koji afirmišu i promovišu profesionalno izvještavanje o marginalizovanim grupama u BiH.

U konkurenciji radijskih priloga prva nagrada pripala je novinaru Radio Gračanice Mirsadu Čamdžiću, a druga novinarki BH radija 1 Radmili Grubiši, saopšteno je iz Helsinškog parlamenta građana Banjaluka.

U kategoriji televizijskih priloga, nagrada će biti dodijeljena Tini Jelin Dizdar, novinarki magazina TV Liberti, za upečatljivu priču o ratnom vojnom invalidu iz Mostara koja dočarava svu apsurdnost i surovost rata.

Ove godine prvi put biće dodijeljena i nagrada za tekstove na veb poratalima, a nagradu u ovoj kategoriji primiće Irma Husić, novinarka portala novinar.me.

Specijalna nagrada za izvještavanje u kontinuitetu, jednoglasnom odlukom žirija, biće dodijeljena veb portalu manjine.ba, koji je prepoznao važnost pitanja marginalizacije društvenih grupa, ali i značaj promocije i odbrane prava manjina u BiH.

Na ovogodišnji konkurs za novinarsku nagradu “Srđan Aleksić” stiglo je ukupno 19 televizijskih i radijskih priloga, 24 veb i novinska teksta i osam prijedloga za specijalnu nagradu za izvještavanje u kontinuitetu, a odlukom žirija ove godine biće dodijeljeno ukupno šest nagrada u svim kategorijama.

Novinarska nagrada “Srđan Aleksić” dodjeljuje se za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim grupama u BiH, a ustanovljena je u okviru projekta “Iks-Pres”, koji se realizuju uz podršku EU, s ciljem poboljšanja položaja marginalizovnih i ranjivih grupa putem zajedničkih akcija nevladinog sektora i medija.

Svečana dodjela nagrada biće održana sutra u 20.00 časova u Muzičkom paviljonu parka “Petar Kočić” u Banjaluci.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/31319/10153/||claudebot