Za sat vremena dvije oružane pljačke u Sarajevu i Mostaru

Objavljeno: 23. 10. 2017 u 20:18h

Sarajevska policija još traga za četiri razbojnika, koji su sinoć maskirani upali u tržni centar “Bingo” u Donjim Hadžićima, odakle su, uz prijetnju vatrenim oružjem odneijli veću sumu novca, te pobjegli u nepoznatom pravcu.

Iako ni iz policije ni iz uprave “Binga”, pravdajući to zaštitom istrage, nisu željeli davati više detalja o samoj pljački, iz izvora bliskih istrazi Faktor nezvanično saznaje da je maskirana četvorka za samo nekoliko minuta iz “Binga” izašla bogatija za 20.000-30.000 maraka.

Prestrašenim radnicima su zaprijetili automatskim puškama, pokupili novac od pazara, a potom nestali u vidu magle.

Iako je policija odmah po dojavi obavijestila sve patrole na terenu, od pljačkaša nije bilo ni traga, te sve ukazuje na to da su pljačku veoma brižljivo isplanirali.

Faktor saznaje da policija ne isključuje mogućnost da se radi o istoj “ekipi”, koja je nedavno u sred bijela dana na sličan način orobila i “Bingo” u naselju Bare.

Otprilike sat ranije, sinoć oko 20 sati, na gotovo identičan način opljačkan je i TC “Robot” u Mostaru, odakle je maskirana petorka, naoružana do zuba, takođe uz prijetnju automatskim puškama, natjerala radnike da otvore sef, odakle su odnijeli veću količinu novca, s obzirom na to da se u sefu nalazio novac od vikend-pazara.

Da je pljačka bila itekako dobro osmišljena, potvrđuje informacija da su razbojnici čekali u zasjedi da svi radnici i mušterije napuste objekat, a šefica smjene i radnik obezbjeđenja krenu sa zaključavanjem.

Razbojnici su ih presreli na samom izlazu, te držeći ih na nišanu, primorali da ih odvedu do sefa. Nakon što su oni, bojeći se za vlastiti život to i učinili, od šefice smjene su zatražili da otvori sef.

“I tu je došlo do poteškoća, jer ona od nervoze i straha nije djelovala željenom brzinom, na što je jedan od razbojnika počeo vikati na nju” – ispričao je izvor blizak istrazi.

Kako dodaje, žena se toliko tresla da je jedva uspjela otključati sef, a nakon što su pokupili novac, pljačkaši su radniku obezbijeđenja i šefici smjene zaprijetili da ne napuštaju prostoriju, zbog čega nisu vidjeli ni kako su otišli, ni u kojem pravcu.

Razbojnicima na ruku išlo loše vrijeme

Iz policije ističu da su razbojnicima na ruku išle i vremenske (ne)prilike, odnosno kišno i maglovito vrijeme kakvo je bilo sinoć u Mostaru.

Iako je, kako Faktor saznaje, kamera na objektu snimila pljačku, pitanje je kakvog su kvaliteta snimke, a istražiocima zasigurno neće pomoći ni činjenica da su bili maskirani.

“Sve policijske patrole na terenu su upoznate sa slučajem, a u istragu se uključio odjeljenje krim-policije, te se poduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela” – naveli su iz policije, piše Faktor.

Izvor: Faktor.ba/ A. B. Š./M. M.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/za-sat-vremena-dvije-oruzane-pljacke-u-sarajevu-i-mostaru/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot