Potvrđena presuda za pljačku banke u Derventi: Razbojnicima 23 godine robije

Objavljeno: 23. 10. 2017 u 16:41h

Dervenćani Mario Vukičević, Zoran Kovačević i Slaven Milinčić pravosnažno su osuđeni na ukupno 23 godine zatvora zbog pljačke Bobar banke, izvedene u Derventi 2013. godine.

Nakon dobojskog Okružnog suda, koji ih je na tu kaznu osudio proljetos, prvostepenu presudu potvrdio je i Vrhovni sud RS, koji je, dakle, odbacio žalbe tužilaštva i odbrane.

Vukičević je zbog pljačke osuđen na devet godina zatvora. Kovačeviću je “odrezano” osam, a Milinčiću šest godina zatvora.

“Prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena i sada je pravosnažna”, rekla je Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS.

U presudi se navodi da su se razbojnici 19. jula 2013. godine, oko 09.20, po prethodnom dogovoru sastali ispred Doma zdravlja u Derventi i crvenim pasatom, za čijim volanom je bio Milinčić, došli iza Bobar banke.

Iz automobila su zatim izašli Vukičević i Kovačević, te na glave navukli fantomke.

Vukičević je imao pištolj, a Kovačević, koji je nosio automatsku pušku, po ulasku u banku je prišao šalteru i na nišanu je držao radnika obezbjeđenja.

Istovremeno je Vukičević ušao u prostoriju sa sefom, te je, prijeteći pištoljem, radnici naredio da ga otvori i da novac natrpa u torbu koju je nosio. Preplašena bankarka je u torbu natrpala razne valute, ukupno 200.943 KM.

Kada su pokupili plijen, pljačkaši su istrčali iz banke, gdje ih je, na izlasku, primijetio policajac i povikao im: “Stoj, policija”, ali Vukičević je potegao pištolj i pucao. Policajac je tada uzvratio paljbom.

U razmjeni vatre ranjen je Kovačević, ali to pljačkaše nije zaustavilo i uspjeli su da uđu u pasat, gdje ih je čekao Milinčić, te bježe.

Milinčić ih je odvezao do parkinga Doma zdravlja. Potom su Vukičević i Milinčić izašli iz auta noseći sa sobom i torbu s novcem, dok je Kovačević sjeo za volan te vozilo odvezao i zapalio ga u toku noći u mjestu Štrpci, opština Prnjavor.

Zanimljivo je da Kovačević, iako ranjen u potkoljenicu, nigdje zvanično nije zatražio ljekarsku pomoć znajući da bi ga to moglo odati, već je sam sanirao ranu, zbog čega je zamalo dobio sepsu.

Izvor: Nezavisne / Autor: Dragan Sladojević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/potvrdena-presuda-za-pljacku-banke-u-derventi-razbojnicima-23-godine-robije/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot