Pokrenuta istraga: Ko prodaje uniformu sudskog policajca?

Objavljeno: 23. 10. 2017 u 16:57h

Sudska policija Republike Srpske pokrenula je istragu nakon što su se na internet oglasima za prodaju u BiH pojavili dijelovi nove uniforme ove agencije.

“Radi se o uniformi Sudske policije RS koju koristimo u svakodnevnom radu. Osoba koja je prodaje predstavlja se kao kolekcionar i uredno je ostavila kontakt telefon, ali ovo je očigledno kršenje zakona. Glavno pitanje je kako je i od koga taj kolekcionar nabavio ovu uniformu, a onoga ko je iz sudske policije ukrao uniformu i dao je tom navodnom kolekcionaru trebalo bi najstrože kazniti”, ispričao je za „EuroBlic“ izvor iz sudske policije.

Nakon što je uniforma sudske policije osvanula u slobodnoj prodaji na internetu, i to po cijeni od 20 maraka, pokrenuta je istraga koja bi, osim identiteta prodavača, trebala otkriti i ko je krtica u redovima Sudske policije RS koja je „izgubila“ svoju uniformu.

Lako do krivca

Željko Dragojević, direktor Sudske policije Republike Srpske, izjavio je da je upoznat sa ovim slučajem, te da u narednom periodu očekuje njegovo rasvjetljavanje.

“Odmah po saznanju da se uniforma Sudske policije RS prodaje preko onlajn oglasa naredio sam da se pokrene istraga kako bi se otkrile tačne okolnosti kako je uopšte došlo do otuđenja uniforme i o čijoj uniformi se radi. Istragu ćemo provesti sa kolegama iz drugih policijskih agencija”, objasnio je Dragojević.

Dodaje da tako nešto ne bi trebalo biti problem, obzirom da se zna tačan broj zaposlenih u Sudskoj policiji RS, kao i količina zaduženih uniformi.

Korištena odjeća

„EuroBlic“ je uspio kontaktirati osobu koja preko onlajn oglasa prodaje ovu uniform. Bez ustručavanja je izjavila da se radi o „originalu“ s amblemima koje trenutno koristi Sudska policija RS i uniformi koja je u svakodnevnom radu.

Na pitanje odakle mu takva uniforma, odnosno da li je našao ili mu je neko „poklonio“ sagovornik nije želio da odgovori.

“U pitanju je jakna Sudske policije RS i cijena je 20 KM, a radi se o već korištenoj odjeći. Lokacija prodaje je Ilijaš, novac ne vraćam, a način plaćanja je po dogovoru”, naveo je anonimni kolekcionar.

Opasnost lažnog predstavljanja

Izvor „EuroBlica“ iz istrage otkriva kako bi prodaja uniformi policijskih i drugih bezbjednosnih agencija mogla imati katastrofalne posljedice.

“Poznato je šta rade sudski policajci i onaj ko bi kupio ovakvu uniformu sigurno to ne bi uradio radi kolekcionarstva, već izvršenja teških krivičnih dijela. Dovoljno je da se pred nečijim vratima pojavi u ovakvoj uniformi i da ga oštećeni pusti u svoju kuću, jer u prvi trenutak ne bi ni posumnjao da je žrtva prevare. Kasnije bi već bilo kasno”, objasnio je izvor iz istrage.

Dodaje kako je već bilo slučajeva da se na onlajn oglasima nađu bezbednosno interesantne stvari, te da nikada do sada nije bio problem utvrditi identitet onoga ko ih prodaje.

Uniforme carinskih službenika

Na internet oglasima u BiH u proteklih mjesec dana prodavala se i uniforma službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Ova uniforma je u međuvremenu prodata za 50 maraka.

U prodaji je trenutno nova uniforma Carinske uprave Federacije BiH, po cijeni od 35 maraka.

Izvor: blic.rs / Autor: Nikola Morača

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pokrenuta-istraga-ko-prodaje-uniformu-sudskog-policajca/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot