Novogodišnji aranžmani uveliko u prodaji: Budimpešta i „put u nepoznato“ najtraženiji

Objavljeno: 22. 10. 2017 u 15:19h

Građani Srpske su počeli da rezervišu novogodišnja putovanja – a najveći interes vlada za evropske metropole, posebno prestonicu Mađarske, dok je autobus i dalje glavno prevozno sredstvo za domaće turiste.

U domaćim turističkim agencijama su nakon jesenjih aranžmana koji su skoro rasprodati, ponudili turističke aranžmane za one koji najluđu noć u godini žele da dočekaju u inostranstvu.

“Građani su najviše zaintersovani za „put u nepoznato“ gdje se zna da je u pitanju Srbija, ali ne znaju tačnu destinaciju. Cijena ovog aranžmana na bazi polupansiona uz proslavu Nove godine i reprize iznosi 439 KM” – kaže Tanja Istvanić iz banjalučke turističke agencije.

Interes vlada za rutu Bratislava -Beč – Grac koja košta 339 KM, a uključje dva noćenja sa doručkom.

“Ove godine u ponudi imamo doček Nove godine u Milanu koji uključuje dva noćenja sa doručkom po cijeni  349 KM, zatim Peruđa sa Toskanom 479 KM  tri noćenja sa doručkom, dok tri noćenja sa doručkom u Rimu košta 579 KM” – navela je Istvanićeva.

Dodala je da građani koji žele potpuni zimski ugođaj Novu godinu mogu da dočekaju na nekoj od planina kao što su Jahorina, Kopaonik i Zlatibor. Novogdišnja putovanja, kažu u ovoj agenciji, uglavnom rezervišu parovi ali i grupe mladih.

Davorin Skenderija, direktor turističke agencije u Banjaluci kaže građani uglavnoj biraju jeftinije destinacije, koje uključujuju prevoz autobusom, dok ih manji broj biraju aranžmane sa avio prevozom koji su skuplji.

“Za Novu godinu se najviše traži Budimpešta jer je blizu i najjeftinija  je, a intersovanje vlada za Lisabon, Pariz, Rim, Prag. Cijena avio aranžmana se kreće od 400 do 600 evra po osobi, dok putovanja sa autobusima koštaju od 150 evra pa naviše. Uglavnom je riječ o aranžmanima koji uključuju noćenje sa doručkom” – navodi Skenderija.

On dodaje da je zanimljivo da se skupi aranžmani plaćaju odjednom, dok se oni jeftiniji plaćaju na rate.

Sofija Stevanović iz turističke agencije u Bijeljini kaže da će imati organizovan doček Nove godine u Beču i Budimpešti bez noćenja i sa noćenjem.

“Vencija je uvijek pun pogodak za Novu godinu, kao i Vrnjačka banja i Zlatibor. Ove godine novine u ponudi su Krakov i Temištvar” – kaže Stevanovićeva.

Nova godina na Tajlandu ili Kubi

Za one koji Novu godinu žele provesti na plaži i suncu u ponudi su egzotične destinacije poput Tajlanda  gdje je za osam noćenja sa doručkom potrebno izdvojiti 1.490 evra. Za 13 dana u Vijetnamu treba izdvojiti 2.095 evra – kažu u turističkm agencijama. U ponudi je i Kuba. Za ove skuplje aranžmane građani se uglavnom raspituju, ali rjetki su oni koji na kraju rezervišu putovanje.

Izvor: Blic/Borka Budić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/novogodisnji-aranzmani-uveliko-u-prodaji-budimpesta-i-put-u-nepoznato-najtrazeniji/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot