Fotografija koja vas neće ostaviti ravnodušnim: Ana Rita treba našu pomoć

Objavljeno: 22. 10. 2017 u 15:30h

Na Facebook stranici Širokobriješke mame – Mame širokog srca objavljena je fotografija trogodišnje Ane Rite Puljić iz bolnice koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Trogodišnja djevojčica iz Stoca boluje od teške bolesti mišića, a za samo jednu injekciju u Njemačkoj potrebno je 100.000 KM

“Ovo je Rita u noći sa četvrtka na petak. Vidite, Rita je tad bila u bolnici sa svim ovim cjevčicama kako bi joj snimili rad pluća u snu. Rezultati snimanja su pokazali da Rita noću treba masku s kiseonikom kako bi lakše disala. Šta to tačno znači? Znači da ima još jako jako malo vremena” – objavila je neformalna grupa Širokobriješke mame.

“Znači da moramo ubrzati, mi, vi, svi, znači da treba ići primiti lijek što prije. Nadamo se da će se to uskoro i dogoditi, ulažu se svi napori u tom smjeru. A vi? Širite priču o Ani Riti, neka se čuje što dalje, nek’ dođe do ušiju onih koji jednim pokretom prsta mogu napraviti više nego mi svi zajedno” – poručuju Širokobriješke mame.

Podsjećamo, Ana Rita Puljić iz Stoca boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije, koja nažalost zahvata i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do četvrte godine života završe na respiratoru.

Djevojčica sada ima mogućnost liječenja u Njemačkoj, ali cijena jedne injekcije je 100.000 evra, a treba ih primiti godišnje barem pet.

Ani Riti Puljić možete pomoći pozivom na humanitarni broj 092 890 858 (HT Eronet) i 090 291 083 (BH Telecom) i tako donirati dvije KM, a pomoći možete i uplatom novčanih sredstava, shodno vašim mogućnostima, na račun otvoren kod UniCredit Banke d.d:

Primalac: Ana Puljić

Transakcijski broj: 3389102546562927
Poziv na broj 40540543001

Uplate za inostranstvo:

Primalac: Marija Puljić BA393381302863281218
SWIFT: UNCRBA22

Izvor: Bljesak

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/fotografija-koja-vas-nece-ostaviti-ravnodusnim-ana-rita-treba-nasu-pomoc/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])