Studentima šansa za stažiranje u Bundestagu

Objavljeno: 21. 10. 2017 u 11:35h

Izabrani studenti iz BiH imaće priliku da u okviru šestomjesečnog boravka u Njemačkoj iduće godine rade u kancelarijama poslanika u Bundestagu i tako se upoznaju s njemačkim parlamentarnim životom i demokratskim procedurama.

Studenti iz BiH moći će iduće godine i da studiraju na jednom od tri univerziteta u Berlinu i učestvuju u raznim obrazovnim sadržajima, a po povratku u BiH biće im omogućena neka vrsta stažiranja u Parlamentu BiH.

Zamjenici predsjedavajućih Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta BiH Šefik Džaferović i Safet Softić razgovarali su u petak u Sarajevu sa delegacijom iz Njemačke o izboru studenata iz BiH koji će biti korisnici međunarodne parlamentarne stipendije Bundestaga. Stipendija podrazumijeva mjesečnu naknadu od 450 evra, besplatan smještaj i zdravstveno osiguranje, te putne troškove.

Izvor: Glassrpske/Ž. D. 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/studentima-sansa-za-staziranje-u-bundestagu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot