Oprez: Prevoz vangabaritnog tereta na putu

Objavljeno: 21. 10. 2017 u 10:59h

Na magistralnom putu Bratunac-Jahorina danas će se kretati vangabaritni teret, te se vozačima savjetuje da poštuju uputstva lica iz pratnje, ali i da budu oprezni i strpljivi.

Na području Federacije BiH jutarnja magla smanjuje vidljivost na auto-putu Tarčin-Zenica, magistralnom putnom pravcu Konjic-Jablanica, te na putevima u dolinama Save, Bosne, Neretve i Lašve.

U distriktu Brčko u toku su radovi na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko jedan (granica Republike Srpske i Brčko distrikta) i Brčko dva (granica Republike Srpske-Brčko distrikt) – Donja Bukovica zbog čega dolazi do izmjena u režimu saobraćaja.

U prvoj fazi, koja će trajati do 31. oktobra nema značajnih izmjena u odvijanju saobraćaja, jer radovi neće biti izvođeni na magistralnom putu, pa će samo doći do usporavanja saobraćaja.

U prvoj fazi od 1. novembra do 30. aprila saobraćaj će biti preusmjeren na obilazni put sa desne strane (iz prvca Brčkog).

Obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Ljubogošta-Pale u tunelu Kalovita brda zbog njegove sanacije, a vozila se preusmjeravaju na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Saobraćaj je obustavljen i na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice kroz ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini, pa se teretna vozila preusmjeravaju na obilaznicu, a putnička vozila na gradske ulice.

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na dijelu magistralnog puta Nevesenje jedan-Nevesinje dva u gradskoj zoni, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog sanacije klizišta na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na dionicama regionalnih puteva Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo i Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

U FBiH zbog asfaltiranja će danas i sutra od 8 do 18 časova biti obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Goduš-Sapna, a alternativni pravac je Priboj-Kalesija-Sapna i obratno.

Radovi se izvode i na dionicama na području Konjica, Donjih Hadžića i Drivuša, magistralnom putu Donji Vakuf-Turbe, te regionalnim putnim pravcima Semizovac- Visoko, Srebrenik-Orahovica Donja i Živinice-Međaš.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Zbog radova na hrvatskoj strani tokom dana mogu se očekivati duža zadržavanja na graničnom prelazu Stara Gradiška-Gradiška.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/oprez-prevoz-vangabaritnog-tereta-na-putu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])