Ojadili firme, fakultete i parlament

Objavljeno: 21. 10. 2017 u 11:49h

Osnivač i direktor firme “S-List” iz Sarajeva Dejan Kačavenda i Aleksandar Veselinović te Dušan Oluić osumnjičeni su da su za 74.650 maraka prevarili 23 firme i ustanove među kojima je i Narodna skupština Republike Srpske.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da su oni u ime poslovne saradnje prevarenim firmama, fakultetima i drugim ustanovama nudili besplatno dostavljanje kompakt diskova na kojima su bila tri “Službena glasnika” sa zakonima i propisima RS i BiH.

“Kada bi ih dostavili tražili bi od predstavnika firmi ili ustanova da potpišu i ovjere navodne potvrde o prijemu. Međutim, osumnjičeni su naknadno te potvrde, bez znanja onih koji su ih potpisali, prepravljali u fakture. Na lažne fakture su dopisivali cijene i slali ih firmama na naplatu” – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Dodao je da se osumnjičeni Veselinović lažno predstavljao kao radnik “Službenog glasnika RS”, a Oluić je bio dostavljač diskova.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da Kačavendu, Veselinovića i Oluića terete za poslovnu prevaru, prevaru i lažno predstavljanje.

“Lice A. V. sumnjičimo da je počinio 23 krivična djela poslovne prevare, prevare i lažnog predstavljanja. Lažno se predstavljao kao radnik “Službenog glasnika RS”” – saopštili su iz PU Banjaluka.

Policija Oluića tereti za prevaru, jer je firme doveo u zabludu da im je dostavio besplatni materijal. On je na potvrde o predaji materijala dopisivao cijene bez znanja firmi kojima je to dostavio.

Osumnjičenog Kačavendu policija tereti za poslovnu prevaru, jer iako je znao na koji način su dostavljeni navodni besplatni kompakt diskovi, on je od prevarenih firmi tražio da plate fakture.

Prevareni

Prema riječima izvora “Glasa”, osumnjičeni su, osim Narodne skupštine Republike Srpske, prevarili Ministarstvo za prostorno uređenje RS, Gradsku upravu i Dom zdravlja Banjaluka, Komisiju za hartije od vrijednosti, “Pošte Srpske” i “Vodovod” u Laktašima. Među žrtvama prevare su i Univerzitetski klinički centar RS, više fakulteta u Banjaluci, BL Berza, “Nestropetrol”.

Izvor: Glassrpske/Nebojša Tomašević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ojadili-firme-fakultete-i-parlament/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot