Održana velika brdska trka “Čelinac Off Road” (Foto)

Objavljeno: 21. 10. 2017 u 14:33h

Na širokom području Skatavice 15. oktobra održana je velika brdska trka „Čelinac off road“. Bila je to prva trka terenskih vozila na našim prostorima, sa 25 kilometara dugačkom stazom za motore i preko 15 kilometara obilježenog šumskog puta. Staza je išla preko brda Uzlomac i njegovog vrha Prošće koji se nalazi na nadmorskoj visini od 663m.

Na takmičenju je učestvovalo 70 takmičara iz mnogih gradova. Osim domaćih ljubitelja avanture, našli su se na Skatavici i takmičari iz Banjaluke, Kotor Varoša, Teslića, Prijedora, Sarajeva, Foče, Brčkog, Dervente, Lopara, Srpca i Prnjavora. Takmičenje se održalo u kategorijama džipovi, kvadovi („četverotočkaši“) i moto-kroseri.

Vozači džipova takmičili su se na „soft“ i „hard“ stazi.

Sve takmičare dočekala je motivisana organizacija, predivna priroda, odlična zabava. Zahvalnice za učešće u takmičenju uručene su svim takmičarima a pehare su dobili samo najbolji po kategorijama. Pehari su uručeni Trivić Davoru za najboljeg takmičara po šumskim stazama u motokrosu. U kategoriji motokros brzinac: prvo mjesto Vladimiru Bajiću, drugo mjesto Vladimiru Tadiću i treće mjesto Milošu Milakoviću. Pehar za najboljeg kvad vozača dobio je Dalibor Bubić.

Pobjednik „soft“ staze bio je Ostojić Ostoja, drugo mjesto osvojio je Dragan Krminac a treće mjesto Drale Kozara.

Na „hard“ stazi najuspješniji bio je Topić Mladen, drugo mjesto Todorović Srđan i treće mjesto osvojio je Drale Kozara. Osim toga uručena je i nagrada za hrabrost jedinoj ženskoj takmičarki Đini koja se takmičila u kategoriji džipova na “hard”stazi.

Dva takmičara zadobila su povrede (povreda prsta i ramena), ali im je odmah na licu mjesta, u vozilu hitne pomoći, ukazana stručna pomoć. Skatavački sveštenik u penziji Topić Milivoje simbolično je uručio ikonu Sv. Dimitrija zaštitnika Skatavice, povrijeđenom motokros takmičaru Bojanu.

Za sve ostale takmičare i posjetioce krčkao se veliki kazan sa grahom, tako da niko nije ostao gladan.

Na nekoliko mjesta duž staze posjetioci i posmatrači mogli su da uživaju u atraktivnim scenama i da se dive vozačkoj umješnosti, vještini vladanja terenskim vozilima i izdržljivosti samih mašina.

Uoči takmičenja bilo je moguće upoznati stazu i isprobati se u noćnoj vožnji. Za goste iz daljih gradova postojala je mogućnost kampovanja u dvortištu skatavačke škole ili prenoćišta u gradskom hotelu.

Uz dobru organizaciju, požrtvovanost ljudi i mještana koji su pomogli organizatorima i podršku mnogobrojnih sponzora, ovo premijerno takmičenje proteklo je u odličnoj atmosferi.

Među ljudima iz našeg kraja koji su sagledali potencijal Skatavačkog brdskog terena, njegove predispozicije i mogućnosti uključivanja u savremene trendove aktivnog turizma, u koje spadaju između ostalog i takmičenja sa terenskim vozilima, najviše se angažovao i istakao kao organizator Duško Knežević. Uz pomoć porodice, prijatelja, rodbine i mještana, bez mnogo iskustva a sa puno volje i truda, uspješno je organizovano ovo takmičenje.

Ovim putem organizatori izražavaju veliku zahvalnost svim ljudima i sponzorima koji su svojim vremenom, materijalom, trudom ili novcem omogućili da se ovo zbivanje održi i podržali cijelo takmičenje.

“Nažalost aktuelna politika Opštine Čelinac i njeni zvanični organi nisu bili spremni da preuzmu pokroviteljstvo nad ovim događajem. Ipak nekim nezvaničnim putem opština je za takmičenje obezbijedila kola hitne pomoći i vatrogasna kola, a u toku dana i policija je obavila službenu posjetu takmičenju. Ovakva i slična dešavanja mogla bi da posluže u svrhu promocije turizma u našoj opštini. Da se ogromne prirodne ljepote i bogatstva našeg kraja predstave široj turističkoj klijenteli. Nadati je se, da će i opštinski odgovorni sagledati ovaj veliki potencijal, stvarati vizije i raditi na ostvarivanju istih, za dobrobit naše opštine”, navode organizatori.

Svi učesnici oprostili su se od Skatavice sa lijepim utiscima, uz obećanje da dolaze i sledeće godine.

Sponzori takmičenja bili su: Nektar, Vitinka, Tikveš, Metago Goran Miljković, GGR do.BL Darko Pajić, Euro Gas Trivić Vladan, Koka Kik, Torineks, Auto otpad Gavrić, Šlepslužba Kobra, Autoelektričar Siniša, Auto limar Bojan, Šlepslužba Bojić, Fair Play, Brane Subi, Mario majice, Štamparija Vujičić, Rulja, Jelena Đurđević, Miroljub Vasić, Pero Topić, Nebojša Savičić i Topić Mile.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/odrzana-velika-brdska-trka-celinac-off-road-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot