Premijera projekcije kratkometražnog filma “Zbogom u snovima”: Prvi autorski projekat mladih umjetnika

Objavljeno: 20. 10. 2017 u 14:47h

Sinoć je u prepunoj galeriji JU “Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši premijerno prikazana projekcija kratkometražnog filma “Zbogom u snovima”, autorski projekat Vladimira Sajića , Ognjena Todorovića i Ivane Kanjuge.

Publika nije krila svoje oduševljenje nakon dvadesetominutne projekcije na kojem je, s velikom ljubavlju i posvećenošću, rađeno dva mjeseca.

“Puno nam znači podrška naše publike. Mogu samo reći – veliko hvala svima! Kada radiš nešto voliš onda nema granica. Drago nam je da se film dopao svima. Iskreno, nisam se nadala ovako jakim pozitivnim reakcijama. Znala sam da radimo odličnu stvar, ali najljepše od svega što smo to upsjeli prenijeti i na publiku!”, rekla je Ivana

Mladi kreativci su istakli da će ovaj projekat nastaviti da živi kroz mnogobrojne filmske festivale na koje se planiraju prijaviti u narednom periodu i kako će, nakon ove prve uspješne premijere, svakako nastaviti svoj rad sa novim idejama koje su već negdje na papiru i čekaju svoj prvi kadar.

Za svaku pohvalu je i to da su autori, prilikom montaže, dobili i prava od grupa „Machina“ i „Stray Dogg“ za korištenje muzike. Napominjemo da im je ovo prva zajednička saradnja iako je Vladimiru ovo drugi ozbiljniji projekat po redu. Video-montažom i produkcijom se iz hobija bavi već dugi niz godina dok je Ognjen Todorović dugogodišnji član Dramskog studija „Daske“ Laktaši čiji je trenutno i voditelj. Ognjen i Ivana, kojima su pripale glavne uloge u ovom filmskom ostvarenju, su i studenti glume na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

O filmu:

Priča o ljubavnom paru dvadesetprvog vijeka; zatočeni u vlastitim problemima, opterećni neispunjenim željama, nezadovoljni sadašnjšću, razočarani u budućnost, zatvoreni u četiri zida nesvjesno postaju stranci. Ogoljeni i istrošeni gube i jedinu vezivnu nit – ljubav. Opterećeni konvencionalnim očekivanjima, dolaze u stanje beznađa u kojem strijepe od međusobnog dodira i pogleda, krijući se u postelji zajednočkog kreveta. Otuđeni i otisnuti u more snova o idealnoj sreći, nesvjesno lome svoja vesla, ostaju na pučini i počinju da žive svoj kraj.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/premijera-projekcije-kratkometraznog-filma-zbogom-u-snovima-prvi-autorski-projekat-mladih-umjetnika/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot