Prijedorčani se oprostili od pjevača grupe Tattoo

Objavljeno: 17. 10. 2017 u 09:26h

U prijedorskoj Galeriji `96 sinoć je održana komemoracija povodom prerane smrti muzičara, slikara i pjevača grupe Tattoo Dalibora Popovića Mikše.

Prostor Galerije bio je pretijesan da primi Prijedorčane svih generacija koji su željeli da se upišu u knjigu žalosti i da pogledaju njegove slike, koje su bile izložene za ovu priliku.

“Vaš Mikša je, kao miljenik muza lijepih umjetnosti, vjerovatno jedan od onih naših sugrađana po kojima Prijedor i slovi za grad umjetnika”, navodi se u telegramu saučešća gradonačelnika Milenka Đakovića koji je pročitan na komemoraciji.

Pismo svom prerano preminulom drugu, koji su pisali njegovi prijatelji i članovi grupe čiji je bio član, pročitao je direktor prijedorskog pozorišta Zoran Baroš.

“Ne želimo jedan takav ispunjen život pretvoriti u jednu noć i jedan takav istinski rokenrol pretvoriti u uštogljeni oproštaj već ćemo i dalje uvijek iznova započinjati priču koju smo, svako na svoj način, sa tobom imali”, navodi se u oproštajnom pismu Mikšinih drugova.

Nebojša Gačić, osnivač grupe Tattoo, rekao je novinarima da je za njega bila privilegija imati Mikšu za najboljeg prijatelja.

“Dok smo živi, ostatak nas u grupi gledaćemo da ta muzika živi jer iza nas je ogroman broj koncerata u 20 godina postojanja i to sa jako velikim uspjehom. Nikad nismo bili poraženi, već uvijek najbolji”, rekao je Gačić.

Komemoraciji je prisustvovala banjalučka pjevačica Maja Tatić koja je izrazila žaljenje što je ovako tužnim povodom u Prijedoru.

“Mikša je iza sebe ostavio zaista impozantna umjetnička djela i ostaje žaljenje što se tako jedan mlad život ugasio jer je mogao još mnogo toga da uradi”, rekla je novinarima Tatićeva, koja je i muzički urednik Radio-televizije Republike Srpske.

Ona je izrazila žaljenje i što Mikša nije dočekao spot i promociju novog albuma grupe Tattoo pod nazivom “U nebogled”, koji je rađen u muzičkom produkciji Radio-televiziji Republike Srpske.

Direktor Galerije`96 Tihomir Ilijašević istakao je da je prije petnaestak dana bio sa Mikšom u Beogradu gdje su dogovarali detalje u vezi sa njegovom izložbom koja je trebalo da bude održana 29. decembra.

“Izložba će biti organizovana kako smo se i dogovorili jer su ostale njegove slike i njegova muzika da ga se sjećamo”, rekao je Ilijašević.

Dalibor Popović Mikša, muzičar, slikar i pjevač grupe Tattoo preminuo je u petak, 13. oktobra u Beogradu od posljedica srčanog udara.

Mikša je rođen u Zagrebu 1980. godine. Početkom devedesetih, sa porodicom se preselio u Prijedor. Kao tinejdžer, sa svojim drugarima iz naselja 1995. godine osniva bend Tattoo, a već 1997. godine osvajaju glavnu nagradu na Zaječarskoj gitarijadi i postaju idoli grada, idoli generacija.

Karijeru je nastavio i kao slikar. Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Banjaluci u klasi profesora Radomira Kneževića. Posljednjih nekoliko godina živio je i radio u Beogradu. Iza sebe je ostavio roditelje, sestru, suprugu i četvorogodišnju kćerku.

Sahrana Dalibora Popović Mikše biće sutra u 13.00 časova na Gradskom groblju Pašinac.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prijedorcani-se-oprostili-od-pjevaca-grupe-tattoo/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot