Vozio sa 4,91 promilom alkohola u krvi

Objavljeno: 16. 10. 2017 u 09:29h

Pedesetdvogodišnjak O. L. iz Posavskog kantona neslavni je rekorder po promilima alkohola u krvi i urinu tokom vožnje u BiH, a nalaz vještačenja Zavoda za zdravstvenu zaštitu Sarajevo pokazao je da je imao 4,91 promil.

Ovaj iznos je jednak količini od 14 velikih čaša piva, oko 15 čaša vina ili 25 čašica rakije, a prema procjenama medicinskih stručnjaka, s ovolikom količinom alkohola u organizmu čovjek gubi svijest i pada u komu.

“Na terenu kažu da je ih je bilo i sa dozom od oko šest promila, ali su ti podaci utvrđeni alkometrom”, rekao je portparol MUP-a Posavskog kantona Josip Dominković.

Na drugom mjestu ove neslavne liste je vozač s područja Novog Grada kod kojeg je izmjereno 4,62 promila alkohola, a 4,15 promila izmjereno je kod vozača mopeda koji je takođe iz ove opštine. Dozvoljena količina alkohola u krvi u BiH je 0,3 promila.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vozio-sa-491-promilom-alkohola-u-krvi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot