Igokea nastavlja niz

Objavljeno: 16. 10. 2017 u 10:38h

Seriju dobrih utakmica i pobjeda košarkaši Igokee pokušaće da nastave večeras na svom terenu kada će od 21 čas ugostiti MZT u posljednjem meču četvrtog kola ABA lige.

Izabranici trenera Dragana Bajića do sada su upisali poraz nakon produžetka od Olimpije dok su pobijedili Budućnost i Cedevitu čime su pokazali da su u stanju da se nose sa najjačim timovima regionalnog takmičenja. Protiv makedonskog tima Aleksandrovčani su igrali deset puta i upisali pet pobjeda. Prošle sezone dobili su oba susreta, ali su čak tri puta doživjeli poraz na domaćem terenu što poziva na dodatni oprez.

“Rekao sam igračima da pobjede moraju ostaviti po strani. U ovom meču bi trebalo da pokažu karakter i želju za pobjedom te okrenu se novim izazovima i napreduju igrački. U utakmicama protiv Budućnosti i Cedevite bili smo dosta rasterećeni jer smo važili za autsajdere, ali smo ih na našu sreću dobili. Sada igramo protiv ekipe koja je u našem rangu i karakter ekipe se pokazuje upravo na ovakvim utakmicama”, rekao je Bajić.

Naveo je glavne opasnosti koje prijete od skopske ekipe.

“MZT ima dobar tim koji je pobjedom protiv Partizana dobro otvorio sezonu, ali je zatim vezao dva poraza pa će sada tražiti iskupljenje za domaći neuspjeh protiv FMP-a. Jako su neugodni, igraju dosta brzo i dobar su spoj mladih i iskusnih košarkaša. Izdvaja se plejmejker Garsija koji je dosta prodoran, dok su tu još oporavljeni Stojanovski kao i Trajkovski koji može da pogodi za tri poena te dosta širi igru dok pod košem ne smijemo zaboraviti iskusnog Lalića. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo za ovu utakmicu i odbranom ćemo je dobiti te se nadam podršci publike”, istakao je Bajić koji može da računa na sve košarkaše.

Plejmejker Igokee Dezmond Vašington u prvom kolu postigao je 35 poena dok je u drugom postigao 11, a u trećem pet.

“Nadam se da ću nastaviti da se dokazujem na svakom treningu i utakmici te očekujem da svaku pobijedimo. Skautirali smo protivnika, dobro igraju, imaju solidne bekove i moramo biti oprezni”, rekao je Vašington.

Peto kolo

U petom kolu sastaju se, subota: Budućnost – Mega (17), Olimpija – Mornar (19), Partizan – Igokea (21). Nedjelja: Cedevita – Crvena zvezda (17). Ponedjeljak: FMP – Zadar (18), MZT – Cibona (21).

Izvor: Glas Srpske / Autor: Milan Zubović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/igokea-nastavlja-niz/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot