Oprez: Prevoz vangabaritnog tereta

Objavljeno: 14. 10. 2017 u 11:20h

Prevoz vangabaritnog tereta na relaciji naselje Podgora (Banjaluka) – kamenolom Ljubačevo biće izvršen danas, pa se vozači na ovoj dionici pozivaju na oprezniju vožnju i poštovanje uputstava ovlaštenih lica iz pratnje.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske saopšteno je da je prohodnost putnih pravaca jutros zadovoljavajuća. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, preko Zelenog mosta, te svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

U tunelu Kalovita Brda na dionici magistralnog puta Ljubogošta – Pale saobraćaj je potpuno obustavljen zbog sanacionih radova i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila i na dionici magistralnog puta Bijeljina – Glavičice. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na magistralnom putu na dionci Lončari – Brčko jedan – Brčko dva – Donja Bukovica, zbog čega dolazi do izmjena u režimu saobraćaja.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže i rehabilitaciji kolovoza na dionici magistralnog puta u Nevesenju u gradskoj zoni, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja sa postavljenom privremenom signalizacijom. Radovi se izvode svakodnevno od 7 do 17 časova.

Na regionalnom putu Površnice – Lopare izvode se radovi na sanaciji klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare – Priboj – Banj Brdo.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica – Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja od 9 do 10 i od 14 do 17 časova.

U mjestu Ljubačevo i na dionici puta Ukrina – Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na prelazu Stara Gradiška – Gradiška, tako da se na ovom prelazu tokom dana mogu očekivati duža zadržavanja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/oprez-prevoz-vangabaritnog-tereta/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])