Željeznice Republike Srpske penzionišu 260 radnika

Objavljeno: 12. 10. 2017 u 17:53h

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o “Željeznicama Republike Srpske” po hitnom postupku.

Donošenjem prijedloga po hitnom postupku privredno društvo bi već nakon stupanja zakona na snagu moglo da riješi pitanje penzionisanja oko 260 radnika, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Svjetska banka je aktivno uključena u ovaj postupak, a Ministarstvo saobraćaja i veza i “Željeznice Republike Srpske” vode pregovore sa bankom za dobijanje kredita, kojim bi se postupak restrukturiranja uspješno sproveo.

U saopštenju se navodi da su “Željeznice Republike Srpske” preduzele aktivnosti na sprovođenju postupka restrukturiranja ovog privrednog društva, a da bi se omogućilo da se postupak uspješno okonča, neophodno je da se riješi pitanje viška radnika.

Veći broj radnika “Željeznica Republike Srpske” ima godine staža predviđene propisima koji uređuju oblast penzijskog osiguranja, ali nemaju potrebne godine života.

U ovom slučaju radi se, uglavnom, o radnicima izvršne službe, kojima se priznaje beneficirani radni staž, te ukoliko ostanu nezbrinuti nakon restrukturiranja, mala je ili skoro nikakva mogućnost da nađu novo zaposlenje, navodi se u saopštenju Vlade.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zeljeznice-republike-srpske-penzionisu-260-radnika/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot