Crnogorac jedrilicom prevozio kokain vrijedan 20 miliona evra (Video)

Objavljeno: 11. 10. 2017 u 17:29h

Saša Kovačević (45) iz Kotora uhapšen je u Portugalu zbog sumnje da je švercovao 400 kilograma kokaina, vrijednog oko 20 miliona evra, nezvanično saznaje CdM.

U istoj akciji lisice na ruke stavljene su i pedesetosmogodišnjem Italijanu Faustu Oru. Ime Kovačevića do sada nije povezivano sa kriminalnim aktivnostima u Crnoj Gori. Kokain visoke čistoće otkriven je u jedrilici koja je dolazila iz pravca Kariba, a plovilo su zaustavili pripadnici obalske straže Portugala na Atlantskom okeanu, 600 milja od Azore.

Istražitelji su došli do saznanja da je na jedrilicu utovarena velika količina kokaina koji je nakon iskrcavanja u Trstu preko kopna trebalo da bude transportovan u više evropskih zemalja. Jedrilica je praćena nedjelju dana, a u Portugal je uplovila u noći između 29. i 30. septembra.

U ovaj međunarodni šverc, prema pisanju portugalskih medija, umiješani su i ljudi iz Latinske Amerike. Ovo je najveća zaplijena narkotika u toj zemlji ove godine. Droga je bila upakovana u manje pakete od po jednog kilograma, koji su bili oblijepljeni selotejpom a nalazili su se u plastičnim kutijama.

Takva pakovanja kokaina bila su sakrivena po čitavoj barci. Portugalska Nacionalna jedinica za borbu protiv trgovine opojnim drogama saopštila je da se osumnjičeni terete da su dio međunarodne kriminalne organizacije raspoređene u različitim evropskim i američkim zemljama.

Izvor: Cdm

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/crnogorac-jedrilicom-prevozio-kokain-vrijedan-20-miliona-evra-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot