Optuženi Dalibor Gavrić u vrijeme ubistva bio pijan

Objavljeno: 9. 10. 2017 u 16:54h

Dalibor Gavrić (43) iz Prnjavora, optužen da je bombom ubio nevjenčanu suprugu Milu Malešević (24), u vrijeme počinjenja ovog zločina bio je u stadijumu lakog pijanstva i u krvi je imao 1,32 promila alkohola, rekla je u banjalučkom Okružnom sudu vještak Veselka Bjelaković.

Ona nije mogla da se izjasni da li je u takvom stanju optuženi mogao da drži bombu u ruci i koliko snažno.

“Mogućnost držanja nekih predmeta kod osoba sa takvom koncentracijom alkohola u krvi je smanjena, ali ne postoji način da se utvrdi s kolikom snagom takva osoba može nešto da drži u ruci”, kazala je Bjelakovićeva odgovarajući na pitanje advokata Aleksandre Metlić da li osoba s količinom alkohola u krvi koju je imao optuženi može da drži predmete u ruci i koliko snažno.

Prema optužnici, Gavrić je zločin počinio 14. septembra prošle godine u mjestu Maćino Brdo kod Prnjavora, ispred kafe-bara “Akapulko M”. U optužnici je navedeno da je on toga dana pijan došao u pomenuti kafić i posvađao se sa Maleševićevom, s kojom je bio u vanbračnoj vezi.

Nakon kraćeg naguravanja, on je Maleševićevu uspio da izvede ispred kafića, gdje je na ulici aktivirao ručnu bombu, koju je držao između njih. Usljed detonacije Maleševićeva je poginula, a Gavrić je zadobio teške povrede, od kojih se duže vrijeme liječio u bolnici. Zbog tih povreda nedavno mu je amputiran donji dio noge.

Iako u optužnici nije navedeno, motiv ovog zločina je navodno neuzvraćena ljubav, jer je Maleševićeva napustila nevjenčanog supruga i nije željela da s njim više ima bilo šta, bez obzira na to što su stekli četvorogodišnjeg sina Andreja. Poznanici Gavrića ranije su ispričali da je on godinama maltretirao Maleševićevu, prijetio joj i govorio: “Završićeš kao Ksenija Pajčin”.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Nebojša Tomašević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/optuzeni-dalibor-gavric-u-vrijeme-ubistva-bio-pijan/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot