Detalji ubistva u Čačku: Bivši robijaš izrešetao muškarca

Objavljeno: 9. 10. 2017 u 15:29h

Čačanin Saša Ćubović (34) ubijen je u pucnjavi koja se dogodila u nedelju oko šest ujutru u fast fud restoranu ‚„Silver haus‘‘ u centru Čačka. Njega je s više hitaca iz pištolja usmrtio Vladica Pušica (32), bivši robijaš i žestoki momak iz Čačka.

Osumnjičeni se predao policiji ubrzo nakon zločina. Međutim, motiv ubistva za sada nije poznat.

“Sve se dogodilo naočigled zaposlenih i gostiju restorana u koji Čačani dolaze kad završe s noćnim provodom. Osumnjičeni Pušica je s jednom djevojkom sjedio u restoranu kada je u lokal ušao drugi mladić. On je prišao i srdačno se pozdravio, čak su se i zagrlili, kao da su stari poznanici. Malo su razgovarali i sve je djelovalo najnormalnije. Nikom nije palo na pamet šta će uslijediti”, objašnjava jedan od očevidaca.

Međutim, kada se taj momak odmakao, Pušica je izvadio pištolj i izrešetao ga ispred svih.

“Ćubović je u lokvi krvi ležao na podu, a Pušica je držao pištolj u ruci. Svi koji su se zatekli u restoranu prestravili su se. Nikom nije bilo jasno zbog čega ga je ubio”, rekao je svjedok zločina.

Ubrzo su stigle policija i Hitna pomoć, koja je mladića prevezla do čačanske bolnice.

“Ranjeni muškarac dovezen je u 6.50 bez vitalnih funkcija, a nakon pokušaja reanimacije podlegao je povredama. Imao je šest prostrelnih rana u grudnom košu, lumbalnoj regiji i predjelu glave”, izjavila je portparolka Opšte bolnice dr Biljana Kočović.

Ranjen u avgustu

Prema saznanjima Kurira, ubijeni Ćubović radio je kao vozač kamiona u firmi roditelja i nije imao problema sa zakonom. S druge strane, Pušica je policiji poznat od ranije. On je sredinom avgusta ranjen u klasičnoj sačekuši ispred svog stana u Topličkoj ulici u Čačku. Pogođen je sa tri metka u noge, a napadač je od tada u bjekstvu. Pušica je bio na liječenju u Beogradu, a otkako je izašao iz bolnice, kretao se pomoću štaka.

Policija je saslušala očevice, kao i nekoliko osoba iz kriminalnog miljea, ali zasad malo šta ukazuje da je ubistvo u fast-fud restoranu povezano s ranjavanjem Pušice.

Bila mu ugrožena bezbjednost

Osumnjičeni Pušica ljetos je izašao iz zatvora. Kako smo saznali, iako je na robiji proveo duže vrijeme i imao uslove da izlazi na vikende, oni mu nisu bili omogućeni jer su u Upravi za izvršenje zatvorskih sankcija procijenili da mu je „napolju“ bezbjednost ugrožena.

Za Pušicu se prvi put čulo 2005. godine, kada je sa još trojicom Čačana u „Gradskoj rupi“ brutalno premlatio Dragana Beloševića. Oni su tom momku nabili u grkljan pivsku flašu i slomili je šutirajući ga. Beloševiću je lobanja pukla na više mjesta, polomljene su mu obe očne šupljine, desno oko je ispalo, a jagodična kost smrskana.

U 2007. u valjevskom zatvoru Pušica je učestvovao u masovnoj tuči čačanskih i beogradskih zatvorenika u borbi za prevlast u ovoj zatvorskoj ustanovi. Tom prilikom nastradao je Lazar Kovačević, jedan od aktera tuče u „Gradskoj rupi“ u Čačku.

Izvor: kurir.rs / Autor: D. Čeković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/detalji-ubistva-u-cacku-bivsi-robijas-izresetao-muskarca/||claudebot